6

Τι κι αν στις 21 Ιουνίου έκλεισε τα 64. Για μια ακόμη φορά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου απέδειξε οτι δικαίως του έχει αποδοθεί το προσωνύμιο του “αιώνιου εφήβου” της ελληνικής ροκ σκηνής, και αποζημίωσε με το παραπάνω τους Κομοτηναίους που κατέκλυσαν το θερινό δημοτικό θέατρο της πόλης προκειμένου να τον απολαύσουν, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας με τίτλο “Πάντα εδώ…!”.

Η αυλαία άνοιξε με τον “τρίτο παγκόσμιο”:

Συγκινημένος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, θυμήθηκε πως με αυτό το τραγούδι (στίχοι Γιάννης Νεγρεπόντης – μουσική Μάνος Λοΐζος) το 1974, έγινε για πρώτη φορά γνωστό το όνομά του (συμμετέχοντας στον δίσκο του Μ. Λοΐζου “Τα τραγούδια του δρόμου”).

Η συγκίνησή του μάλιστα έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν, όπως αποκάλυψε και στο κοινό, η μοίρα το’ φερε να συναντηθεί λίγο πριν τη συναυλία, με τον πρώτο κιθαρίστα του, τον Σταύρο Γαΐτη.

“Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε / κι όσοι δεν σ’ ακούνε, να πα να γαμ…ούνε”, ήταν το σύνθημα θαυμαστών του που…πυροδότησε τη συνέχεια, με ένα νέο τραγούδι, εμπνευσμένο από τα δρώμενα της εποχής, και με τους στίχους να…”εξαίρουν” τον…Υπουργό: “χαίρε υπουργέ, της μιντιοκρατίας, της έννομης της βίας, της αποικιοκρατίας, χαίρε υπουργέ των εξαθλιωμένων, των άνεργων, των άστεγων, των αυτοκτονημένων, χαίρε υπουργέ με τους ευρωχαφιέδες, στελέχη και λακέδες, χαίρε υπουργέ, σκυμμένε στις Βρυξέλλες, και ηπίως ασπαζόμενος ποδιές κατουρημένες”!

“Σαράντα χρόνια τώρα μας κοροϊδεύουν, κι αν εμείς δεν πάρουμε θέση, θα συνεχίσουν, κι ο…υπουργός πάντα θα είναι…υπουργός”, ήταν το χαρακτηριστικό και περιεκτικό σχόλιο του πολιτικοποιημένου ερμηνευτή.

ΦΩΤΟ-ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Α 1 Α 2 Α 3 Α 4 Α 5 Α 6 Α 7 Α 8

Μαίρη Μπρόζη (βιολί-τραγούδι), Φρόσω Στυλιανού (τραγούδι-φωνητικά).
Μαίρη Μπρόζη (βιολί-τραγούδι), Φρόσω Στυλιανού (τραγούδι-φωνητικά).

 

 

Opening Act: Χίλια Χρόνια
Opening Act: Χίλια Χρόνια

 

 

Δ Ε Ζ Η 1 Η 2 Η 3 Η 4