Με τον κατά το εαρινό έθιμο “Χορό της Ανθισμένη Αμυγδαλιάς”, της Φιλοπτώχου Κομοτηνής, ολοκληρώθηκε το τριήμερο των δράσεων στο πλαίσιο των φετινών “Χελιδονισμάτων” που διοργάνωσε η ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής.

Η εκδήλωση, που από φέτος εντάχθηκε στο πρόγραμμα των “Χελιδονισμάτων”, πραγματοποιήθηκε στον χώρο που επί δεκαετίες λαμβάνει χώρα, δηλαδή στον όροφο του κτιρίου της Λέσχης Κομοτηναίων.

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο τριήμερο των “Χελιδονισμάτων”, επισημαίνοντας πως οι πετυχημένες εκδηλώσεις δείχνουν τον δρόμο της καθιέρωσής τους. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν: ο εμπνευστής της αναβίωσης του εθίμου πολιτιστικός σύλλογος βυζαντινού φρουρίου, το μουσικό γυμνάσιο-λύκειο, το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο, τα ειδικά σχολεία της Κομοτηνής, δημοτικά σχολεία και παιδικοί σταθμοί, το cafe gecko, το μουσικό εργαστήρι “Νότα”, η μπάντα της Αιγείρου, οι Ρίτα Μοσχίδου, Χρύσα Ιωαννίδου, Χρήστος Χατζόπουλος, η Βερόνικα Σεμερτζίδου, ο Μεχμέτ Μουσταφά, η ειδικότητα παραδοσιακών χορών της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ, οι Alma Libre.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ