Ο πρόεδρος (κέντρο) Κώστας Αντωνιάδης, ο αντιπρόεδρος (αριστερά) Σταύρος Καβαρατζής, και ο γραμματέας (δεξιά) Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, του νέου περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ.
Ο πρόεδρος (κέντρο) Κώστας Αντωνιάδης, ο αντιπρόεδρος (αριστερά) Σταύρος Καβαρατζής, και ο γραμματέας (δεξιά) Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, του νέου περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ.

– Αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας του Οργάνου προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Παυλίδης.

Εξελέγησαν τα μέλη του προεδρείου του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, όπως και εκείνα της οικονομικής επιτροπής του οργάνου.

Πρόεδρος εξελέγη ο προταθείς από την πλειοψηφία και τον Περιφερειάρχη, περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, κ. Κώστας Αντωνιάδης, ενώ στις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα, αναδείχθηκαν (μετά από πρόταση της πλειοψηφίας των μελών των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων), οι σύμβουλοι από τη μείζονα αντιπολίτευση, κ.κ. Σταύρος Καβαρατζής και Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, αντιστοίχως.

Τη νέα οικονομική επιτροπή, απαρτίζουν οι: Ιμπραήμ Αχμέτ, Ιωσηφίδης Αλέξανδρος, Κινατζίδης Κωνσταντίνος, Μποταΐτης Σωτήριος, Μπούτος Ιωάννης, Καραλίδης Φώτιος, Τσαλδαρίδης Αναστάσιος, Λασκαρίδης Παντελής.

Γ. Παυλίδης: «Να υπηρετήσουμε τους πολίτες»

Ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Παυλίδης, καλωσόρισε δια χειραψίας έναν προς έναν όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, και ευχόμενος «καλή θητεία σε όλους τους συναδέλφους», υπενθύμισε με νόημα: «Αποκλειστικός μας στόχος είναι να πετύχουμε προς όφελος των πολιτών, και όχι προς όφελος παρατάξεων ή κομμάτων ή του λαϊκισμού».

Αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας του Οργάνου

Ο κ. Παυλίδης προανήγγειλε αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντάς το «κορυφαίο θεσμό», και που ως τέτοιος, όπως είπε, χρήζει αναβάθμισης. Σε αυτή τη συλλογιστική μάλιστα, σημείωσε πως το συλλογικό όργανο θα πρέπει να πάψει πια να είναι χώρος διαρκών ψηφισμάτων ή ατέρμονων συζητήσεων επί παντός επιστητού που υπηρετούν «στρατευμένες λογικές» και ακυρώνουν την επί της ουσίας διαβούλευση για τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι θα αναβαθμιστεί και η χωροταξία και διαρρύθμισή του, ώστε να (εξ)υπηρετεί το επίπεδο του θεσμού.

Χ. Τρέλλης: «Αντιδημοκρατικός ο τρόπος εκλογής του προεδρείου»

Την αντίθεσή του με τον οριζόμενο τρόπο εκλογής προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Τρέλλης, ο οποίος και απείχε από τη διαδικασία. «Το θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικά απαγορεύει την εκλογή του προεδρείου απ’ ευθείας από το Σώμα», υπογράμμισε, και κατέθεσε την πρόταση «όλα τα περιφερειακά συμβούλια να απαιτήσουμε την εκλογή του προεδρείου από τα μέλη του οργάνου, αν θέλουμε να μιλάμε για ουσιαστικές δημοκρατικές λειτουργίες»

Πυρά Κουίκ κατά συμβούλων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ και στον ΠΑΣΟΚ

Κατά των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου που υποστηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδας μας», κ. Τέρενς Κούικ, με αφορμή τη διαδικασία εκλογής προεδρείου. «Υποχρέωση όλων των παρατάξεων είναι να συνεργαζόμαστε πάνω από το τραπέζι, και δεν είναι αποδεκτές από εμάς οι μυστικές και παρασκηνιακές συνεργασίες», τόνισε με έμφαση, προειδοποιώντας μάλιστα πως «αν κάποιοι δεν το καταλάβουν, θα εκτεθούν», και δράττοντας την ευκαιρία να απαντήσει σε όσους τον έχουν κατηγορήσει για…«τουρίστα».

 

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το νέο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ: πρόεδρος ο κ. Κώστας Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος ο κ. Σταύρος Καβαρατζής, γραμματέας ο κ. Κοτζά Μουμίν Ριτβάν.
Το νέο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ: πρόεδρος ο κ. Κώστας Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος ο κ. Σταύρος Καβαρατζής, γραμματέας ο κ. Κοτζά Μουμίν Ριτβάν.

6

14α

1 α

2 β

3 γ

4 δ

9 β

5 ε

6 α

10 α

7 β

8 β

1

11ΑΑ

12α

11α

13α