“Γεύση” από την περσινή περιπέτεια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου στην Κομοτηνή, όταν είχε πολιορκηθεί και εγκλωβιστεί από τους συγκεντρωμένους αγρότες στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, πήρε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

(Θυμηθείτε: Video-Το χρονικό του “εγκλωβισμού” του ΥπΑΑΤ στην Κομοτηνή182 photos/Καρέ-καρέ το χρονικό της «ομηρίας» του ΥπΑΑΤ στην ΚομοτηνήVideo + Photos-Αποχώρησε μετά από 15 ώρες πολιορκίας από τους αγρότες, ο Ευ. Αποστόλου).

Άμα τη ανακοινώσει της παρουσίας του στην Κομοτηνή και της ομιλίας του στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση δύο ετών της κυβέρνησης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Δήμων Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, οργάνωσαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας “για τα αντιλαϊκά και αντιαγροτικά μέτρα που γονατίζουν την κοινωνία και εξοντώνουν την ελληνική αγροτιά”, αν και πριν την ομιλία του κ. Πετρόπουλου, στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, του είχαν μεταφέρει τα αιτήματά τους.

Η είσοδός τους στην πόλη, πραγματοποιήθηκε με πομπή από τρακτέρ μέσω της οδού Νικολάου Ζωίδη:

Αφού στάθμευσαν τα περισσότερα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία, συνέχισαν με ένα από αυτά – συμβολικά – και με δύο αγροτικά ημιφορτηγά την πορεία τους προς τον χώρο της ομιλίας του υφυπουργού πέριξ του οποίου είχαν αναπτυχθεί δυνάμεις της Αστυνομίας:

Εκεί, πέταξαν φωτοβολίδες και καπνογόνα, φωνάζοντας συνθήματα:

 

Για αρκετή ώρα οι αγρότες παρέμεναν έξω από το Επιμελητήριο, αιτούμενοι να δεχθεί ο κ. Πετρόπουλος αντιπροσωπεία τους και εκσφενδονίζοντας πολύχρωμα καπνογόνα:

Αποκορύφωμα της κινητοποίησής τους, ήταν η γενέθλια τούρτα που έφεραν ειρωνικά, τραγουδώντας “προειδοποιητικά”: “Να ζήσεις Αλέξη και άκου καλά, με μας μην τα βάζεις, θα πάθεις πολλά”:

Τελικά, μετά από δύο και πλέον ώρες “πολιορκίας” εξαμελής αντιπροσωπεία των αγροτών ανέβηκε στην αίθουσα της εκδήλωσης και διαμήνυσε στον υφυπουργό “ραντεβού με τον κ. Αποστόλου στη Ζωοτέχνια, χαιρετισμούς στον κ. Τσίπρα”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ