Με σαξόφωνα, τρομπέτες, πιάνα, γκάιντες, κανονάκια, ντραμς, τουμπερλέκια, βιολιά, βιολοντσέλα, κιθάρες, με ψυχή στις ερμηνείες τους, με τρακ αλλά και με πάθος, οι μαθήτριες και οι μαθητές του  του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής, καταχειροκροτήθηκαν δικαιωματικά στη συναυλία που έδωσαν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής υπό τον τίτλο “Μουσικός Περίπατος”, στο πλαίσιο των Ελευθερίων Κομοτηνής 2015.

Το ρεπερτόριο της βραδιάς περιλάμβανε κλασσική και χορωδιακή μουσική, κινηματογραφική και παραδοσιακή μουσική, τζαζ, αλλά και τραγούδια-σύμβολα κατά του φασισμού, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης στις 9/5 εβδομήντα ετών από τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Αποχαιρετώντας συμμαθητές, καθηγητές και φίλους, ο τελειόφοιτος Σπύρος Νταντανίδης, που σε λίγο καιρό θα μετακομίσει στην Αγγλία για σπουδές σκηνοθεσίας, επιφύλαξε στο κοινό μια συγκλονιστική ερμηνεία τραγουδώντας τα “Μαλαματένια Λόγια”, του ποιήματος του Μάνου Ελευθερίου που μελοποίησε το ’74 ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Τη βραδιά, είχαν ανοίξει οι καθηγήτριες και καθηγητές του σχολείου.

Η αυλαία έπεσε με ένα ποτ πουρί αντιστασιακών τραγουδιών, και τον Δντή του σχολείου Ηλία Ιωαννάκη να άδει τον Ύμνο του ΕΑΜ.

«Η ψυχή των παιδιών μας ελευθερώνει και μας οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο, εμείς είμαστε γεμάτοι σκοτούρες», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, συγχαίροντας όλους όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

«Το Μουσικό Σχολείο κοσμεί την πόλη μας, είναι χαρά και τιμή μας που η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ελευθερίων, ως ΔΚΕΠΠΑ κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίζουμε αυτό το σχολείο», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκφράστηκαν ευχαριστίες προς την Ποτοποιία Θράκης και το Ανθοπωλείο Δαΐμογλου για την υποστήριξη της οργάνωσής της, ενώ ακόμη, με χειροποίητες πλακέτες που κατασκεύασαν τα παιδιά του Συλλόγου Μέριμνας ατόμων με νοητική υστέρηση “Άγιοι Θεόδωροι”, τιμήθηκαν ο επιχειρηματίας Σταμάτης Κουρούδης των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων για τη συνδρομή του στην κάλυψη μαθητικών αναγκών του σχολείου, η εταιρεία Χούτος Catering για τη δωρεά μουσικών οργάνων και τη χορηγία σίτισης, και ο Δ/ντής του Μεγάρου Μουσικής Στάθης Κεφαλίδης για τη διαρκή διάθεση του χώρου προς ανάδειξη του Μουσικού Σχολείου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ