Οι πρόσκοποι της Κομοτηνής στεγάζονται στους ξύλινους οικίσκους που βρίσκονται επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα 6 (παλαιά οδό Ξάνθης). Οι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις τους έχουν ως εξής: Λυκόπουλα αεροπροσκόπων, κάθε Σάββατο 11:00 – 13:00 / Λυκόπουλα ναυτοπροσκόπων, κάθε Σάββατο 16:00 – 18:00 / Προσκοπικές ομάδες και των αεροπροσκόπων και των ναυτοπροσκόπων, κάθε Σάββατο 16:00 – 18:00.

Η αυλή των εγκαταστάσεων του Προσκοπισμού στην Κομοτηνή γέμισε παιδιά, κατά την επίσημη έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς, με τον καθιερωμένο Αγιασμό που τέλεσε ο π. Δημήτριος Βασιλειάδης, ο οποίος ευχόμενος ο Θεός να φωτίζει τα μέλη της τοπικής προσκοπικής κοινότητας, έστειλε το δικό του Χριστιανικό μήνυμα.

«Ο προσκοπισμός είναι μια παιδαγωγική κίνηση που λειτουργεί συμπληρωματικά στην εκπαίδευση που λαμβάνουν τα παιδιά από το σχολείο και την οικογένεια, και με εργαλεία το παιχνίδι και τη ζωή στην ύπαιθρο, συμβάλει στη δημιουργία χρήσιμων και ευτυχισμένων πολιτών», τόνισε ο Έφορος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Αρχηγός του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κομοτηνής, κ. Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου.

Η χρονιά για το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Κομοτηνής, ξεκίνησε με πολλές νέες εγγραφές, κάτι που δείχνει την εμπιστοσύνη των γονιών στην τοπική προσκοπική οικογένεια, επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, γνωστοποιώντας και το γενικό πρόγραμμα δράσεων που θα υλοποιηθεί κατά την επερχόμενη χρονιά, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εργαστήρι προσκοπικής τεχνικής ξυλοκατασκευών, αλλά και το…«βάπτισμα» του Φίλιππου, της βάρκας των ναυτοπροσκόπων που θα καθελκυστεί στο προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο της Αλκυώνας Μαρώνειας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρθηκε και στην περσινή, πλούσια χρονιά προσκοπικών δράσεων.

Οι πρόσκοποι της Κομοτηνής στεγάζονται στους ξύλινους οικίσκους που βρίσκονται επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα 6 (παλαιά οδό Ξάνθης), όπου φέτος θα λειτουργεί και έκθεση βιβλίου με εκπαιδευτικά και ιστορικά προσκοπικά βιβλία.

Οι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις τους έχουν ως εξής:

  • Λυκόπουλα αεροπροσκόπων, κάθε Σάββατο 11:00 – 13:00.
  • Λυκόπουλα ναυτοπροσκόπων, κάθε Σάββατο 16:00 – 18:00.
  • Προσκοπικές ομάδες και των αεροπροσκόπων και των ναυτοπροσκόπων, κάθε Σάββατο 16:00 – 18:00.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τον Αγιασμό όπου το παρών έδωσε για μια ακόμη χρονιά

ο παλαιότερος πρόσκοπος της Κομοτηνής, κ. Γεώργιος Νεστωράκης.