Σε μια πρωτόγνωρη συγκέντρωση και πορεία, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από χίλια άτομα, με το κλείσιμο των καταστημάτων να φτάνει στο 100%, και με τα ποσοστά των απεργών δημόσιων υπαλλήλων να φτάνουν σε επίσης ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά (αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ), μεταφράστηκε στην Κομοτηνή η χθεσινή πανελλαδική γενική 24ωρη απεργία.

Το «σύνθημα» της μαζικότητας της κινητοποίησης, δόθηκε αρχικά έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης.

Μέλη του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης που διανύουν εξάλλου ήδη την τέταρτη εβδομάδα αποχής από τα καθήκοντά τους, συμμετείχαν επίσης δυναμικά, προβαίνοντας και σε κατάληψη του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, με τον πρόεδρό τους κ. Γιώργο Κυμπαρίδη να χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «εκτός κοινής λογικής», και τον πρόεδρο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής του ΔΠΘ κ. Γιώργο Κατρίτση, να σημειώνει την αδυναμία επιβίωσης με το προτεινόμενο από την κυβέρνηση σχέδιο νόμου, των νέων δικηγόρων.

Στη συνέχεια, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, ο δρόμος μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο πλημμύρισε από διαδηλωτές όλων των επαγγελματικών κλάδων. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κ. Παντελής Μαγαλιός, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Νίκος Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης,  ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης κ. Χρήστος Τερζίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Αλέξανδρος Σπανός, και ο εκπρόσωπος του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας κ. Μουσταφά Τσολάκ.

Ακολούθησε πορεία δια των οδών Δημοκρίτου, Γ. Κακουλίδη και Ν. Ζωίδη, η οποία πριν καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης, πραγματοποίησε στάση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, όπου επιδόθηκε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας.

Στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής έπεσε η αυλαία της κινητοποίησης, με τους επικεφαλής των συμμετεχόντων φορέων, σωματείων και συνδικάτων, να επαναβεβαιώνουν την ενωτική σύμπραξή τους ενάντια στο προωθούμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.