Οι τελετές καθαγιασμού των υδάτων στη Ροδόπη στο πλαίσιο της Δεσποτικής Εορτής της Θείας Επιφανείας, ξεκίνησαν και φέτος όπως κάθε χρόνο νωρίς το πρωί από την Κομοτηνή και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, με την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Ακολούθησε π καθαγιασμός των υδάτων  στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Κομοτηνής.

Εν συνεχεία έλαβαν χώρα οι αντίστοιχες τελετές στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας, στο λιμάνι του Φαναρίου Κομοτηνής και στη γέφυρα του Κομψάτου ποταμού του Ιάσμου. Στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους οκτώ ήταν οι τολμηροί που βούτηξα για τον σταυρό, τον οποίο και έβγαλε από το νερό ο Κώστας Ναθαναηλίδης. Στο λιμάνι του Φαναρίου άλλοι δέκα βουτηχτές αψήφησαν το κρύο και έπεσαν στο νερό, με τον Γιάννη Πετρά να φτάνει πρώτος στον σταυρό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στον ποταμό Κομψάτο, ήταν ο πιτσιρικάς Χρήστος Μπέλλος που πρόθυμα μπήκε στο νερό για να επιστρέψει τον σταυρό στον επίσκοπο.

“Ο επιφανείς Θεός να ευλογεί, να φωτίζει και να αξιώσει όλους της ουράνιας Βασιλείας Του”, ευχήθηκε σε όλους ο Δεσπότης, που δώρισε σε εκείνους που “έπιασαν” τον τίμιο σταυρό, από έναν χρυσό σταυρό.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τις τελετές καθαγιασμού των υδάτων στη Ροδόπη παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνίας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος

Καθεδρικός Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

ΔΕΥΑ Κομοτηνής

Λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας

Λιμάνι Φαναρίου Κομοτηνής

Γέφυρα ποταμού Κομψάτου

photos: Γιάννης Πετρακόπουλος, Vasiliki Pervana, Stelios Ispikoudis, Georgia Ntanada, Ι.Μ.Μ.Κ.