Χιλιάδες Κομοτηναίων παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλης τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και παρουσία εκπροσώπων στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, τοπικών αρχόντων, της μαθητιώσας νεολαίας και λαού. Ακολούθησε στο Ηρώο επιμνημόσυνη δέηση από τον Επίσκοπο και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους αρχών, φορέων, οργανισμών και σωματείων, και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και του στρατού.

Κλήρος, εκπρόσωποι στρατού και σωμάτων ασφαλείας, άρχοντες και λαός, έψαλλαν στον ναό το τροπάριο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ».

Το Ειδικό Σχολείο και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, απέσπασαν το πιο θερμό και συγκινητικό χειροκρότημα της παρέλασης.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με το τμήμα Εθνοφυλακής Κομοτηνής.

Παντελεήμων Κομοτηνής: «Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες».

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελέημων, ανέφερε: «Στέλνουμε εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις ευχές μας στους απανταχού Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος. Το ανδρείο φρόνημα και η Ελληνική  αξιοπρέπεια να κυριαρχούν στη ζωή μας και η Ελλάδα μας να γίνεται σημείο αναφοράς για όλους μας. Η Παναγιά να είναι βοήθειά μας».

Μουσταφά Μουσταφά: ««Τέτοιες μεγάλες επέτειοι της ιστορίας μας είναι μια ευκαιρία για να αντλήσουμε κουράγιο, δύναμη και διδάγματα».

Στη δήλωσή του ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσαφά Μουσταφά, σημείωσε: «Τέτοιες μεγάλες επέτειοι της ιστορίας μας είναι μια ευκαιρία για να αντλήσουμε κουράγιο, δύναμη και διδάγματα για να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα. Χαρήκαμε σήμερα τη νεολαία μας και τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και του τόπου μας, τα παιδιά μας των ενόπλων δυνάμεων, και αυτό μας κάνει να είμαστε πιο αισιόδοξοι για μια καλύτερη πορεία σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που περνάμε σαν χώρα και σαν λαός. Χρόνια πολλά, και του χρόνου να είμαστε καλά».

Χρήστος Μέτιος: «Η κήρυξη της Επανάστασης και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στέλνουν διπλό συμβολικό μήνυμα Αναγέννησης και Προοπτικής της χώρας και της ελπίδας μας».

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, δήλωσε: «Η 25η Μαρτίου του 1821, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είχε οριστεί ως η ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, ευαγγελιζόμενη τη λύτρωση του Ελληνικού Έθνους και τη δημιουργία ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους. Η κήρυξη της Επανάστασης και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στέλνουν διπλό συμβολικό μήνυμα Αναγέννησης και Προοπτικής της χώρας και της ελπίδας μας. Τη μέρα αυτή έχουμε υποχρέωση να φέρνουμε στη μνήμη μας όσους αγωνίστηκαν ηρωικά και όσους έπεσαν για την Ελευθερία. Χρόνια πολλά σε όλους».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ