Λαμπερή η Τελετή Λήξης της Κομοτηνής με παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα.

Η ικανοποίηση για τη συμμετοχή 7.232 μαθητών από 41 δημοτικά, 35 γυμνάσια και 2 ειδικά σχολεία· η συγκίνηση για την έμπρακτη ανάδειξη του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας υπό το σύνθημα «χωρίς άγχος για τη νίκη – χωρίς φόβο για την ήττα»· η ευγνωμοσύνη για τη σύμπραξη 600 εθελοντών· και η de facto θεσμοθέτηση της διοργάνωσης – καθώς ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Ντάφλος δεσμεύτηκε για τη συνέχισή της και του χρόνου – ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την τελετή λήξης της 1ης Μαθητιάδας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή, υπό τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη.

Η Μαθητιάδα συνεχίζεται σήμερα στην Καβάλα, όπου θα περαιωθεί με τα ναυταθλητικά αγωνίσματα. Στη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, την ελληνική σημαία παρέδωσε ο κ. Πετρίδης.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου, παρέδωσε στον συνάδελφό της του νομού Καβάλας κ. Απόστολο Βαγενά, τη σημαία της Μαθητιάδας.

Τη Φλόγα των αγώνων (θυμηθείτε εδώ την υποδοχή της και την τελετή αφής της στην Κομοτηνή στο πλαίσιο των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2017”), στην Καβαλιώτισσα λαμπαδηδρόμο κ. Μαρία Καλιντζιά, μεταλαμπάδευσε ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής Ροδόπης κ. Χρήστος Γαντζίδης.

Νωρίτερα, σε πανηγυρικό τόνο εισήλθαν στο στάδιο οι αθλητικές αποστολές και οι εθελοντές της διοργάνωσης.

Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας και του ύμνου της Μαθητιάδας.

Τον δυναμισμό των συμμετεχόντων μαθητών εξήρε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, «υποβάλλοντας» στον κ. Ντάφλο το αίτημα για την καθιέρωση της Μαθητιάδας ΑΜ-Θ.

Ο κ. Ντάφλος αναγνώρισε την απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης, και όπως είπε χαρακτηριστικά, «από αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε μαζί σας πάλι τη διοργάνωση της Μαθητιάδας για του χρόνου».

«Μαθητεύσαμε το ομού, και κάναμε το μαζί, το εμείς, και όχι το εγώ», σημείωσε με νόημα στον χαιρετισμό της η κ. Κοσμίδου.

Θερμές ευχαριστίες προς τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στις εγκαταστάσεις της οποίας φιλοξενήθηκαν οι αγώνες, εξέφρασε, με έκδηλη την ικανοποίησή της, η Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου.

Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος, και Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, συνεχάρησαν όλους όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση, και κατέθεσαν την αποφασιστικότητά τους να συνδράμουν στη συνέχιση της Μαθητιάδας.

Πριν την τελετή λήξης, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των τελευταίων αγωνισμάτων, με τις ομάδες του Γυμνασίου Γενησέας Ξάνθης και του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής να κατακτούν την πρώτη θέση στα τουρνουά ποδοσφαίρου κοριτσιών και αγοριών αντιστοίχως.

Όπως και στην τελετή έναρξης, έτσι και στην τελετή λήξης, τη δική του νότα έδωσε το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.

Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με … Ζωναράδικο και τον «Στέργιο»

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ