20140623_211749[1]60 χρόνια λειτουργίας και αδιάλειπτης κοινωνικής δράσης συμπλήρωσε ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής, επέτειος η οποία γιορτάστηκε με λαμπρότητα, παρουσία μελών και φίλων του ομίλου, στη διάρκεια συνεστίασης στην παραδοσιακή ταβέρνα “οι Θράκες”, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε κι η τελετή αλλαγής ηγεσίας. Προηγήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας -Κομοτηνής κ. κ Παντελεήμονος στο εξωκλήσι της Γέννησης του Τιμίου Προδρόμου του Βαπτιστή στο άλσος της Νυμφαίας, που οικοδομήθηκε εξολοκλήρου με δαπάνες του ΡΟΚ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μενέλαος Συκάκης στο λόγο του, συνόψισε τις δράσεις της διετούς θητείας του  ενώ ανακοίνωσε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του  αρχείου του Ρ.Ο  που  αποτελεί και μέρος της ιστορίας της πόλης της Κομοτηνής.

 

 

 

Ο νέος Πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Προυσανίδης, κατά την ομιλία του δεσμεύτηκε να συνεχίσει και να επεκτείνει την δραστηριότητα του Ροταριανού Ομίλου. Σε σχετικές δηλώσεις του με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας, ο κ. Προυσανίδης έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα κοινωνικού χαρακτήρα, με αναφορά στην υγεία και στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, που θα υλοποιήσει προσεχώς ο όμιλος. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όπως κάναμε τόσα χρόνια», υπογράμμισε «επειδή ο Ροταριανός Όμιλος ήταν της φιλοσοφίας «να κάνουμε το καλό και να το ρίχνουμε στο γιαλό, δε έμαθε ποτέ κανείς γι’ αυτά». Στις επιμέρους ενέργειες  που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της διοίκησης του ΡΟΚ,   και ημερίδα με τη συμμετοχή διακεκριμένων ψυχολόγων, νομικών και κοινωνικών λειτουργών με στόχο την στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.

 

Στην αλλαγή «σκυτάλης» του Rotaract Κομοτηνής, ο απερχόμενος πρόεδρός Σωτήρης Φωτεινήτσογλου, αποτίμησε ως κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη τη θητεία του, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές του προς τη διάδοχο του Χριστίνα Συκάκη να εξακολουθήσει στην ίδια πορεία προσφοράς του Rotaract στην κοινωνία ώστε «να φτάσουμε ακόμα υψηλότερα και να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερα».

“Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ο εθελοντισμός και ο ανθρωπισμός είναι δύο έννοιες, που είναι από τη μια παρεξηγημένες, αλλά από την άλλη απόλυτα απαραίτητες” τόνισε μεταξύ άλλων, η νεοεισερχόμενη πρόεδρος. Η Συκάκη πρόσθεσε ότι “αυτό που χρειάζεται ο κόσμος, είναι συναδέλφωση, εργασία για τον άνθρωπο και να τηρήσουμε αυτό που ο Ροταριανός Όμιλος εδώ και εκατό χρόνια κάνει πράξη, το «υπηρετείν υπεράνω εαυτόν».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο εισερχόμενος Διοικητής της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας  Γιώργος Χριστοφορίδης, μέλος του Ρ.Ο. Κομοτηνής όπως και η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου ¨Ροδόπη¨ Μαίρη Κοσμίδου.

20140623_213909[1]                20140623_212922[1]

 

 

 

20140623_214118[1]              20140623_215539[1]

 

IMG_6006              IMG_6013

 

20140623_221602[1]