ΠΟΤΑΜΙ LOGO (2) (1)Κλείνοντας παράλληλα το μάτι στους χρυσωρύχους.

Στον εκσυγχρονισμό των οδικών υποδομών, στην αναδιάρθρωση της πρωτογενούς παραγωγής και στην αξιοποίηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εστίασε για την ανάπτυξη της περιοχής ο κ. Σταυρος Θεοδωράκης, επικεφαλής «Του Ποταμιού», που βρέθηκε και στην Κομοτηνή στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη.

Αναλυτικότερες πάντως τοπικές προγραμματικές θέσεις δεν κατέθεσε, καθώς όπως παραδέχτηκε «δεν έχουμε ακόμη έτοιμες λύσεις, ακόμη ψάχνουμε».

Ωστόσο έκλεισε το μάτι στις εταιρείες χρυσού, καθώς μιλώντας γενικότερα για επενδύσεις, προέταξε τη νομιμότητα με βάση και αποφάσεις του ΣτΕ.

Για την υπέρβαση της κρίσης σαν χώρα, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε την ανάγκη να αλλάξουμε όντως νοοτροπίες και συνήθειες, και μάλιστα να είμαστε πειστικοί για αυτή την αλλαγή και προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ενώ καυτηρίασε και το «παλαιό πολιτικό σύστημα» σημειώνοντας με νόημα πως «εξακολουθεί να είναι «σφιχταγκαλιασμένο».

Ως μείζονα προτεραιότητα, έθεσε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

 

Παράλληλα πρότεινε εμφατικά τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας του των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου οικονομικών, για τη διασφάλιση του αισθήματος δικαίου σε ότι αφορά τη φορολόγηση των πολιτών.

Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη, και συνοδευόταν από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές «Του Ποταμιού», τη Ρομά κ. Μαρία Δημητρίου και τον ηθοποιό κ. Νίκο Ορφανό. Στην Ξάνθη είχε και συνάντηση με τη Ρομά Σαμπιχζά Σουλεϊμάν, και μεταξύ άλλων δήλωσε διερωτώμενος: ««Ξέρετε πόσα εκατομμύρια των εκατομμυρίων έχουν δοθεί κατά καιρούς από τα ευρωπαϊκά ταμεία για τους Ρομά; Πού είναι αυτά τα λεφτά;».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από την εμφάνιση “Του Ποταμιού” στην Κομοτηνή

ΠΟΤΑΜΙ LOGO (1) (1)

3

ΠΟΤΑΜΙ LOGO (2) (1)

6

ΠΟΤΑΜΙ LOGO (3) (1)

4

ΠΟΤΑΜΙ LOGO (4)a

1

2

7

5