11Ολιγόλεπτη, συμβολική κατάληψη, του παραρτήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κομοτηνής στο Κόσμιο, πραγματοποίησαν κτηνοτρόφοι της Ροδόπης, διαμαρτυρόμενοι για τα πετσοκομμένα ποσά εξισωτικών αποζημιώσεων που μπήκαν στους λογαριασμούς τους.

Για «ψίχουλα», έκανε λόγο ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης και γ.γ. της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων κ. Μαργαρίτης Θεολόγου, τονίζοντας πως «τριακόσια ευρώ είναι το μεγαλύτερο ποσό που έλαβε συνάδελφος».

Οι μειωμένες εξισωτικές αποζημιώσεις προέκυψαν από την αλλαγή του καθεστώτος χαρακτηρισμού των βοσκοτόπων, όπως ανέφεραν οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι κατηγόρησαν για το θέμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, ενώ όπως επισήμανε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Σαπών κ. Μιχάλης Ρούφος, πρόκειται για το τρίτο σοβαρό πλήγμα του κλάδου τον τελευταίο χρόνο, μετά και την προσβολή των κοπαδιών από τον ιό της ευλογιάς και τον καταρροϊκό πυρετό.

«Περιμέναμε την εξισωτική αποζημίωση για να πληρώσουμε τους πιστωτές μας», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Θεολόγου.

Για «δίκαιη οργή» των κτηνοτρόφων, μίλησε ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης ΑΜ-Θ κ. Δημήτρης Χαρίτου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τους εμπαίζει με μια κατ’ ευφημισμό εξισωτική αποζημίωση. «Η χώρα έχει ανάγκη την κτηνοτροφία» τόνισε παράλληλα, και χαρακτήρισε το ζήτημα φλέγον για όλη την κοινωνία, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους τοπικούς φορείς να ενεργοποιηθούν.

Υποταγή στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αγνοώντας τις συνέπειες στον λαό, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

 

20140812_120208[1]