2Ένα από τα πιο γνωστά πατροπαράδοτα καλοκαιρινά έθιμα, αναβίωσε και φέτος στην Κομοτηνή.

Ο λόγος, για το “πήδημα της φωτιάς”, την παραμονή του Αϊ Γιάννη του Κλήδωνα.

Στη φημισμένη πλατεία Καραϊσκάκη της πόλης, στην ονομαστή περιοχή των στρατώνων, ο εκεί γυναικείος σύλλογος, για μια ακόμη φορά διοργάνωσε ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι για μικρούς και μεγάλους πέριξ της πύρινης εστίας, πάνω από τις φλόγες της οποίας κατά το έθος, οι πιτσιρικάδες “βρώμισαν καπνίλα” μα το φχαριστήθηκαν – οι μεγαλύτεροι την ίδια ώρα αναπολούσαν τα χρόνια που ήταν και εκείνοι παιδιά…

Σουβλάκια, κεμπάπια και λουκάνικα, καθώς και χειροποίητα γλυκά περίμεναν στην πλατεία τους εκατοντάδες Κομοτηναίους που ήρθαν από κάθε γειτονιά της πόλης, ενώ η βραδιά πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική.

Επί της υποδοχής και “επιτηρήσεως” της όλης διαδικασίας, που οι γυναίκες της περιοχής οργανώνουν εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια “θεσμοθετώντας” το πανηγύρι, η πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, κ. Λαμπρινή Κυριακού.

Διαρκής υποστηρικτής των δράσεων του συλλόγου γυναικών περιοχής στρατώνων, η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης πολιτισμού, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

1 2 3

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Στρατώνων κ. Λαμπρινή Κυριακού, με την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Στρατώνων κ. Λαμπρινή Κυριακού, με την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22