ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 3Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 1η Πολιτιστική Μαθητιάδα παραδοσιακών χορών που συνδιοργάνωσαν η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Ροδόπης, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Ροδόπης, και ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης.

Στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, εμφανίστηκαν 180 λιλιπούτειοι χορευτές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων δέκα δημοτικών σχολείων (από το 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 9ο, 10ο, 11ο Κομοτηνής, Αιγείρου και Σαπών), και συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας παρουσίασαν ανά σχολική μονάδα διαφορετικό πρόγραμμα, όμως πάντα με Θρακιώτικους και Ποντιακούς ήχους.

Η εκδήλωση, που έριξε την αυλαία των φετινών αθλητικών δραστηριοτήτων του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Ροδόπης, δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, και για την πραγματοποίησή της, όσον αφορά τη συγκέντρωση 180 παιδικών παραδοσιακών φορεσιών, συνέπραξαν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Κομοτηνής, αλλά και σύλλογοι από τον Έβρο και την Ξάνθη.

Φωτό από xronos.gr
Φωτό από xronos.gr

Απώτερος στόχος των διοργανωτών, είναι η καθιέρωσή της, με τον Υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής Ροδόπης κ. Χρήστο Γαντζίδη, να υπογραμμίζει την ανάγκη γαλούχησης των παιδιών με την παράδοση.

ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 7

Την εκδήλωση ευλόγησε και χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, καταθέτοντας την αμέριστη υποστήριξη της τοπικής Εκκλησίας, τονίζοντας ότι στην πορεία των παιδιών μας προς το μέλλον, ζωτικής σημασίας είναι η γνώση του παρελθόντος μας.

«Είναι μια αρχή που πιστεύω ότι θα συνεχιστεί», σημείωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων Ροδόπης κ. Θεόδωρος Μούχτσης.

«Σκοπός μας είναι να μπει η παράδοση στα σχολεία», επισήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβροτών Ροδόπης, κ. Χρήστος Χατζηπέμου.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 1 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 2 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 3 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 4 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 5 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 6 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 7 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 8 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 9 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 10 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 11 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 12 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 13 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 14 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 15 ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 16