ΜΑΜΑΔΕΣ (2)aΔυναμική και εποικοδομητική ήταν η τριήμερη δραστηριοποίηση της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού Κομοτηνής, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις ανά τη χώρα δράσεις του πανελλαδικού δικτύου εθελοντικών ομάδων υποστήριξης του μητρικού θηλασμού, υπό τον τίτλο «Δίνω ζωή, δώστε μου τη γέννα που αξίζω».

Τα μέλη της ομάδας της Κομοτηνής, φορώντας τα διακριτικά πορτοκαλί φουλάρια τους, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στην κεντρική πλατεία της πόλης, υπέβαλλαν στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής αίτηση προκειμένου να υποστηρίζει τους φυσικούς τοκετούς και να πιστοποιηθεί ως «Φιλικό προς τις Μητέρες και τα Βρέφη», και διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα για επίτοκες στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της πόλης με ομιλητές ειδικούς επιστήμονες.

Απώτερος στόχος των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε 45 πόλεις της χώρας, είναι η ευαισθητοποίηση των εγκύων και της Πολιτείας για τη μείωση των καισαρικών επεμβάσεων, αφού «ο τοκετός είναι μια φυσική διαδικασία που μπορεί και να μη χρειάζεται καθόλου παρεμβάσεις», όπως τόνισε η Διαχειρίστρια της Ομάδας της Κομοτηνή κ. Στέλλα Στόικου.

Σύμφωνα με την κ. Στόικου μάλιστα, τα νοσοκομεία που μειώνουν τις καισαρικές, επιτυγχάνουν υπολογίσιμη εξοικονόμηση πόρων.

«Ο φυσικός τοκετός αποφεύγεται από τους γιατρούς με σκοπό το κέρδος», ισχυρίστηκε η Διαχειρίστρια της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού Ξάνθης, κ. Μαρίνα Λαπαντώνη.

Για τις δυνατότητες έγκαιρου, ανώδυνου και ακίνδυνου εντοπισμού τυχόν γενετικών ανωμαλιών, που παρέχει πλέον η εξέλιξη της τεχνολογίας, μέσω μιας απλής αιμοληψίας, αντί των γνωστών μέχρι σήμερα παρεμβατικών μεθόδων (λόγου χάρη η αμνιοπαρακέντηση), μίλησε ο Μοριακός Βιολόγος και  Γενετιστής, κ. Θεόδωρος Κιοσσές.

«Δεν τρώμε για δύο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», υπογράμμισε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος κ. Αφροδίτη Ηλιάδου, συμπληρώνοντας πως κατά την κύηση η έγκυος πρέπει να φροντίζει να τρέφεται ποιοτικά, με ότι χρειάζεται ο οργανισμός της, ενώ αναφέρθηκε και στη διαχείριση της παχύσαρκης εγκυμοσύνης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

20140612_122028

ΜΑΜΑΔΕΣ (2)a

ΜΑΜΑΔΕΣ (5) (1)

ΜΑΜΑΔΕΣ (6) (1)

ΜΑΜΑΔΕΣ (8) (1)

ΜΑΜΑΔΕΣ (11) (1)

ΜΑΜΑΔΕΣ (10) (1)

ΜΑΜΑΔΕΣ (9) (1)

ΜΑΜΑΔΕΣ (3) (1)