Το δικό τους «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ, είπαν οι 82 εργαζόμενοι του ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ) Κομοτηνής, καθώς η μονάδα συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο του προς πώληση τμήματος της επιχείρησης.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Ηρώο της πόλης, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία, όπου διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους.

«Το αγαθό του ρεύματος πρέπει να είναι δημόσιας διαχείρισης», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Σάββας Σιδηρόπουλος.

Διπλασιασμό της τιμής του ρεύματος, και κλείσιμο του ΑΗΣ Κομοτηνής, στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης, προέβλεψε ο γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων Πτολεμαΐδας «Σπάρτακος», κ. Θανάσης Μάστορας.

Όπως, δε, χαρακτηριστικά συμπλήρωσε, «οι τέσσερις “άγιες” οικογένειες της χώρας θέλουν να βάλουν χέρι στην ενέργεια».

«Είναι θλιβερό να αλωνίζουν τα ιδιωτικά συμφέροντα την ώρα που ο λαός αναστενάζει», επισήμανε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, τονίζοντας μάλιστα πως «ακόμη και αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν».

Για «κυβέρνηση ανδρεικέλων που καταστρέφουν τη ΔΕΗ που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», έκανε λόγο ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Κώστας Βουζουκίδης.

«Ξεπουλάνε το πιο κερδοφόρο κομμάτι της ΔΕΗ εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων», υποστήριξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κομοτηνής και της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ, κ. Νίκος Φακιρίδης.

«Η ενέργεια να είναι κοινωνικό αγαθό και να εξυπηρετεί ανάγκες του λαού», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Ροδόπης κ. Παναγιώτης Αμανατίδης.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος όντας στην Κομοτηνή για τις επετειακές εκδηλώσεις του ΔΠΘ του οποίου υπήρξε φοιτητής, ενημερώθηκε για την κινητοποίηση και έσπευσε να δηλώσει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

2

3

4

6

9a