Με πέντε αιτήματα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής, προχώρησαν από σήμερα σε κατάληψη του σχολείου τους.

Τα τέσσερα εξ αυτών, είναι διαχρονικά και αφορούν: α) την έλλειψη μουσικών βιβλίων με συνέπεια να τα προμηθεύονται ιδιωτικώς και να επιβαρύνονται οικονομικά, β) την έλλειψη καθηγητών μουσικής με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μη διδάσκονται σχεδόν καθόλου το όργανο επιλογής τους, γ) την ουσιαστική κατάργηση εδώ και χρόνια του “Μουσικών Αγώνων”, δ) την ανυπαρξία πιστοποίησης των μουσικών σπουδών τους.

Σε αυτά τις τελευταίες μέρες όπως τονίζουν έχει προστεθεί ένα ακόμη, μέσω του οποίου όπως υποστηρίζουν διακυβεύεται ακόμη και καθαυτή η ύπαρξη του σχολείου τους ως μουσικής παιδείας και κατάρτισης.

Μιλώντας στην κάμερα του inkomotini.news ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου, Γρηγόρης Μπαρμπούνης, τελειόφοιτος, σημείωσε:

“Δεν κάνουμε κατάληψη για να χάσουμε μάθημα”, διαμηνύει ο αντιπρόεδρος του 15μελούς, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, τελειόφοιτος που στοχεύει να σπουδάσει ιατρική.

Στην υπεραξία της μουσικής παιδείας, εστίασε η Χρύσα Σουσάμογλου, μέλος του 15μελούς και μαθήτρια επίσης της Γ’ λυκείου.

“Το νομοθέτημα ουσιαστικά οδηγεί  τα Μουσικά Σχολεία σε κατάργηση, και τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν μουσική, στον ιδιωτικό τομέα”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γιάννης Τζατζανάς.