Σίγουροι για την εκλογική επιτυχία του «Ποταμιού» στη Ροδόπη, εμφανίστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του στη Ροδόπη κύριοι Αχμέτ Ιλχάν και Σταμάτης Κουρούδης, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος.

Ο κ. Ιλχάν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το “Ποτάμι” στη Ροδόπη θα κερδίσει έδρα η οποία θα ανήκει σε όλους τους Ροδοπίτες διότι τα προβλήματα είναι κοινά».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Κουρούδης, προέβλεψε ότι το κόμμα στη Ροδόπη θα λάβει από τα υψηλότερα πανελλαδικά ποσοστά, λόγω της αυξημένης διεισδυτικότητάς του «και στους χριστιανούς και στους μουσουλμάνους».

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι η ανεργία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που μαστίζει τον τόπο, θεωρώντας ζωτική αναγκαιότητα την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την προώθηση του τουρισμού, με κοινό παρονομαστή την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της περιοχής, και με στόχο τη συγκράτηση των νέων στην περιοχή και την οικονομική ανάκαμψη.

2

Ο συντονιστής Ροδόπης του κόμματος κ. Γιώργος Βολουδάκης, σημείωσε πως «το “Ποτάμι” έρχεται να καλύψει το κενό που δημιουργεί ο παλαιοκομματισμός και η αδημονία κάποιων να πάρουν την εξουσία, και να μην αφήσει τη χώρα να καταστραφεί», ενώ χαρακτήρισε «πολύ καλό» το τοπικό ψηφοδέλτιο.

Στο ερώτημα για τη ρητορική του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη περί ενδεχομένου εκλογής τριών μουσουλμάνων βουλευτών, δύο από τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν από το Ποτάμι, ο κ. Ιλχάν σχολίασε πως «είναι σχεδόν αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει δύο μουσουλμάνους βουλευτές στη βάση των αριθμητικών δεδομένων των ψήφων».

Ο κ. Κουρούδης από τη μεριά του, με ένα καυστικό σχόλιο…πλήρους νοήματος, επέρριψε ευθύνες στην τοπική ΝΔ που δεν έχει ερείσματα στον χώρο της μειονότητας, με αποτέλεσμα όπως χαρακτηριστικά είπε, αφενός «να παρακαλάει ο υποψήφιός της να ψηφιστεί», και αφετέρου «ακόμη κι αν εκλεγεί να είναι εκτός των πολιτικών εξελίξεων», την ίδια στιγμή που «το “Ποτάμι” θα βρίσκεται στην κυβέρνηση»

Και μάλλον δράττοντας την ευκαιρία, ο κ. Κουρούδης υπερθεμάτισε, λέγοντας πως είναι ώρα που «δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο την πολιτική στα παιδιά του κομματικού σωλήνα».

Από τη μεριά του, ο επίσης υποψήφιος βουλευτής του “Ποταμιού” κ. Άγγελος Τσολακίδης, αναφέροντας ότι προέρχεται από τα χαμηλόμισθα στρώματα, όντας υπάλληλος του ΚΤΕΛ, σημείωσε πως αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να αναδείξει τους προβληματισμούς των καθημερινών ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεται λόγω επαγγέλματος.

Από την πλευρά τους, ο περιφερειακός εκπρόσωπος Τύπου κ. Γιώργος Γιαπουντζής και το μέλος της πανελλήνιας επιτροπής του “Ποταμιού” κ. Άρης Σαββίδης, κατέθεσαν το «όραμα» του κόμματος, να έρθει η στιγμή που «χριστιανοί θα ψηφίζουν μουσουλμάνους και αντιστρόφως», στη συλλογιστική του «διλήμματος αξιών και όχι εξαναγκασμών».

9