Ψήφισμα υπέρ του «ναι», ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, εξέδωσαν παραγωγικοί, επιστημονικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, καθώς και πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι κομμάτων της Ροδόπης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο Εμπορικό &Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Μεταξύ αυτών, ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Π. Καλτσίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Αν. Βαφειάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών & Βιοτεχνιών Ροδόπης Ι. Φραντζής, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κ. Κωνσταντινίδου.

Στο πολιτικοκοινωνικό προφίλ της κρίσης και στα αίτια που οδήγησαν την κατάσταση στα σημερινά αδιέξοδα, εντόπισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για μεγάλες αλλαγές.

Την ανάγκη για ενότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η δύσκολη συγκυρία και να τεθούν συνάμα υγιείς βάσεις ανάτασης, αγοράς κα κοινωνίας, επισήμανε και περίγραψε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Β. Τσανίδης.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Ν. Παπαθανασίου, αφού ξεκαθάρισε (όπως και στην προχθεσινή πρώτη συνάντηση των φορέων), οτι εκπροσωπεί τον εαυτό του, αφού λόγω έλλειψης επαρκούς χρόνου δεν κατέστη δυνατό να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα του φορέα του, αναφέρθηκε εντόνως στα ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των μηχανικών.

Για τις επιπτώσεις ενός πιθανού «όχι» στην αυτοδιοίκηση, μίλησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, Φ. Καζάκου.

Εκ μέρους των κομμάτων, τοποθετήθηκαν ο Ντ. Μορφακίδης (πρόεδρος νομαρχιακής επιτροπής ΝΔ), Στ. Κουρούδης (τομεάρχης βιομηχανίας ΠΟΤΑΜΙΟΥ), και Γ. Μανανάς (μέλος νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ).

Το κείμενο του ψηφίσματος ανέγνωσε ο οικοδεσπότης, πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ν. Αγγελίδης.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

«Η Ροδόπη λέει Ναι στην Ελλάδα της Ευρώπης.

Η κρισιμότητα των στιγμών μας ενώνει και μας καλεί να δράσουμε εθνικά, πέρα από σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Η Θρακιώτικη κοινωνία λέει ένα δυνατό ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης, της Ευρώπης που σταμάτησε τους πολέμους και διασφάλισε την Ειρήνη στην Ήπειρό  μας, που τερμάτισε τη δικτατορία, τα ολιγαρχικά και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, εδραιώνοντας τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που νίκησε τη φτώχεια και πέτυχε ανάπτυξη και ευημερία για όλους, διαχέοντας τις ευκαιρίες σε όλα τα κράτη, τις περιφέρειες, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τα άτομα.

Η Ελλάδα  ανήκει στον σκληρό πυρήνα αυτής της Ευρώπης, γιατί, όσες αδυναμίες και ατέλειες ακόμα και εάν επιδεικνύει, μόνον αυτή εγγυάται την Εθνική ασφάλεια, την ανάπτυξη και την ευημερία για όλους.

Η Έξοδος μας από την Ευρώπη θα ακύρωνε τη σημαντικότερη Εθνική μας επιλογή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και θα μας γύριζε πολλές δεκαετίες πίσω, καταστρέφοντας ό,τι έκτισαν με πολύ κόπο τρεις γενιές Ελλήνων και υπονομεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών.

Σήμερα η Ευρώπη παραμένει, παρά τα όποια προβλήματα της, ο καλύτερος τόπος για να ζει κάποιος. Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, να αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός, στην επιλογή μιας μοναχικής πορείας. Αντίθετα, αν παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε προς το καλύτερο αυτά που σήμερα μας ενοχλούν.

Η κοινωνία της ακριτικής Θράκης έχει πρόσθετους λόγους να ψηφίσει ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης, γιατί το ΝΑΙ στην Ευρώπη αποτελεί τη βάση για τη θωράκιση της ακριτικής Ελλάδας, και την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας, την εγγύηση, για την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων, την ενίσχυση της ελπίδας και της προοπτικής για τη βελτίωση της ζωής μας.

Η Ροδόπη, η Κομοτηνή, στις 5 Ιουλίου, ψηφίζουμε ΝΑΙ. Λέμε ΝΑΙ, γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη, και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας προς όφελος όλων των Ελλήνων».

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 2-7-2015

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΓΕΩΤΕ ΘΡΑΚΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΖΑΝΙΔΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΡΑΚΗΣ.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΥΦΤΣΙΑΔΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΡΦΑΚΙΔΗΣ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ, ΠΑΣΟΚ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΔΗΣ, ΠΟΤΑΜΙ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ & ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ