20140619_205841

Σε αναβρασμό βρίσκονται (και) οι 70 περίπου δημοτικοί υπάλληλοι της Ροδόπης (50 στον Δήμο Κομοτηνής) που θίγονται από τις διατάξεις του νόμου 4250 περί της αξιολόγησης.

Εκπρόσωποι του συλλόγου τους πραγματοποίησαν παράσταση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, γνωστοποιώντας δια του προέδρου τους κ. Ελευθέριου Ανέστη, οτι κανένας υπάλληλος δεν θα παραδώσει την αξιολόγησή του.

 

 

 

 

20140619_205955

Όπως τόνισε ο κ. Ανέστης, οι υπάλληλοι δεν λένε “όχι” στην αξιολόγηση, αλλά αξιώνουν αυτή να γίνει με “δίκαιο και σωστό τρόπο”.

Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής από την πλευρά του, κατά πλειοψηφία, υιοθέτησε το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (http://www.kedke.gr/wp-content/uploads/2014/06/20140616135617139.pdf) και σχετικές δηλώσεις έκανε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.

20140619_210045

Ο επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία Ισότητας και Αλληλεγγύης” κ. Σταμάτης Μαρούδας, ζήτησε στην αξιολόγηση να συμμετέχουν και οι πολίτες-χρήστες των υπηρεσιών των υπαλλήλων.

20140619_205945

Ο κ. Μαρούδας διαφώνησε και με τη θέση της δημοτικής αρχής.

ΦΑΚΙΡΙΔΗΣΑπό τη μεριά του ο επικεφαλής της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Νίκος Φακιρίδης, πρότεινε άλλο ψήφισμα.

Η τοποθέτησή του έχει ως εξής:

«Η προωθούμενη αξιολόγηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της περιβόητης «ανάπτυξης», στοχεύει στη χειραγώγηση και τρομοκράτηση των δημοσίων υπαλλήλων, στη συνεχή κατάσταση ομηρίας τουλάχιστον του 15% των υπαλλήλων, καθώς και στην ανάδειξη νέων επίλεκτων κρατικών στελεχών στη διοίκηση.

Τους σκοπούς αυτούς υπηρετούν οι ποσοστώσεις (15-60-25) και οι κατηγοριοποιήσεις, που επιβάλλονταιμε το ν. 4250/2014 και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η αξιολόγηση αποτελεί ένα εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου επιδιώκεται η μετατροπή των δημοσίων υπαλλήλων σε πειθήνια όργανα της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας, κάτω από το διαρκή φόβο της δυσμενούς αξιολόγησης, εργαλείο για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επόμενες απολύσεις, συνέχεια των διαθεσιμοτήτων, που συμπληρώνουν χρόνο.

Στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του κράτους σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2014 – 2016 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Η.Δ. για να εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. (ΕΥΡΩΠΗ 2020).

Για τους ως άνω λόγους προτείνουμε το κάτωθι Ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νόμο 4250 / 14, δηλώνει ότι θα περιφρουρήσει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του και αποφασίζει:

– Καταγγέλλει την πολιτική της ΕΕ και την πολιτική της κυβέρνησης που προωθούν νόμους που σχεδιάζονται για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

– Τη μη εφαρμογή του νόμου 4250 / 14, ώστε ο δήμαρχος να μην προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών (σ.σ.: Με 9 έως 10 βαθμολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Με 7 έως 8 βαθμολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων. Με 1 έως 6 βαθμολογείται το 15% των υπαλλήλων.).

– Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει την προωθούμενη αξιολόγηση, την πολιτική των απολύσεων και τη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζομένους και το λαό της πόλης για την κατάργηση του νόμου.

– Οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί υπάλληλοι να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης του νόμου, κανένας να μη βάλει την υπογραφή του σε ‘αξιολογήσεις’ που θα οδηγήσουν σε απολύσεις εργαζομένων, να μη συμπράξουν στην ανθρωποφαγία και τον αλληλοσπαραγμό που επιχειρείται από το αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας.

-Εξασφάλιση σταθερής μόνιμης εργασίας  με με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους χωρίς καμία εξαίρεση για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα».