7

Πάντως ο κ. Λοβέρδος δεν ακολούθησε το ανακοινωμένο πρόγραμμά του στην Κομοτηνή.

Μετά την επίσκεψή του στη Μουφτεία, παρέστη για λίγο μόνο σε εκδήλωση της γενικής γραμματείας έρευνας και τεχνολογίας στο τοπικό επιμελητήριο, και ακολούθως αναχώρησε για την Αλεξανδρούπολη, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα επρόκειτο να επισκεφθεί τον Δήμαρχο Κομοτηνής στο δημαρχείο, και να έχει συνάντηση με στελέχη της εκπαίδευσης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αιτία που ο Υπουργός ακύρωσε την επίσκεψή του στον Δήμο Κομοτηνής αλλά και τη συνάντησή του με εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς, φαίνεται πως αποτέλεσαν οι λιγοστοί φοιτητές αριστερών παρατάξεων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Εν αναμονή του υπουργού, και εν γνώσει αυτού από τον ίδιο, όπως λένε, ήταν και δύο απολυμένες σχολικές φύλακες, οι οποίες τελικώς περίμεναν πικραμένες επί ματαίω…

Οι απολυμένες σχολικές φύλακες, κυρίες Ευδοκία Δουκάκη (αριστερά) και Γεωργία Παπαδοπούλου.
Οι απολυμένες σχολικές φύλακες, κυρίες Ευδοκία Δουκάκη (αριστερά) και Γεωργία Παπαδοπούλου.

Πέντε λεπτά μόνο στις απολυμένες σχολικές φύλακες, θα αρκούσαν για να του θέσουν τα ζητήματα που καίνει τις ίδιες και 2.500 συναδέλφους τους.

Στον χώρο βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Δημήτρη Χαρίτου, να στηλιτεύει την ενέργεια του κ. Λοβέρδου, τονίζοντας: «κρυπτόμενοι από τη νέα γενιά, αν νομίζουν θα ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό, είναι βαθειά νυχτωμένοι, ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει». Ταυτόχρονα ο κ. Χαρίτου, χαρακτήρισε την περιοδεία επικοινωνιακού τύπου και προεκλογική που δεν μπορεί να λύσει τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης στην περιοχή.

4

6

1

5

3

9

2