ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ομόθυμο «όχι» εξέφρασε το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ, και στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ, αρχικά του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης Καβάλας, και σε δεύτερη φάση του αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

«Δεν είμαστε ισοπεδωτικά αντίθετα στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση θίγεται η εθνική ασφάλεια και αναιρούνται προϋποθέσεις ανάπτυξης», σημείωσε λακωνικά αλλά με νόημα ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Στην εθνική διάσταση του θέματος εστίασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της «Κοινωνικής Συμμαχίας» κ. Φώτης Καραλίδης, καλώντας την κυβέρνηση «να δείξει τη δέουσα προσοχή».

Τυχόν ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων αφ’ ενός «ενέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια», αφ’ ετέρου «θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην τοπική ανάπτυξη και στον τουρισμό λόγω της αύξησης του κόστους των εισιτηρίων», τόνισε ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης», κ. Κώστας Μορφίδης.

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πήρε ένα ισχυρό μήνυμα από μια περιοχή την οποία πρέπει να αρχίσει να την υπολογίζει», υπογράμμισε εμφατικά ο επικεφαλής της παράταξης «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας», κ. Τέρενς Κουίκ.

Για ένα ακόμη δείγμα «προδοσίας» εκ μέρους των κυβερνώντων που «πρέπει να αποτραπεί», έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», κ. Χρήστος Κιτσόπουλος.

Για επερχόμενα «χαράτσια» μέσω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων, μίλησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Χρήστος Τρέλλης, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση «δεν θα υπηρετήσει τις ανάγκες του λαού».

Ρητό «όχι στο ξεπούλημα των στρατηγικής σημασίας και νευραλγικού χαρακτήρα» αεροδρομίων, κατέθεσε και η επικεφαλής της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» κ. Κατερίνα Γεροστεργίου, η οποία υπογράμμισε συνάμα και το γεγονός ότι είναι κερδοφόρα, και συνεπώς δεν υπάρχει αναγκαιότητα αποκρατικοποίησής τους.