ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ
Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα στην Κομοτηνή το 2ο Κιθαριστικό Φεστιβάλ Θράκης, με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων και διεθνώς φημισμένων κιθαριστών.
Το κοινό καλωσόρισε ο καλλιτεχνικός δ/ντής του φεστιβάλ, Κομοτηναίος κιθαρίστας-συνθέτης, Δημήτρης Σβυντρίδης, το οποίου το έργο “Sound of Thrace”, θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση στην αποψινή συναυλία (δείτε εδώ το πρόγραμμα).
Την υποστήριξη του φεστιβάλ από τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) Κομοτηνής, εξήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, κ. Στέλιος Γκόλγκαρης, τονίζοντας πως πρόκειται για τη μοναδική δημοτική αρχή στη χώρα που στηρίζει εμπράκτως τέτοιες διοργανώσεις.
Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την καθιέρωση του φεστιβάλ και επαναβεβαίωσε τη στοχευμένη αμέριστη στήριξη του Δήμου.
Το παρών στη διοργάνωση δίνει η “αφρόκρεμα” των κιθαριστών της Ελλάδος, όπως ο Φώτης Κουτσοθόδωρος με τα 17 διεθνή βραβεία, ο οποίος και κατέθεσε την ανεπιφύλακτη στήριξη του φεστιβάλ.
Πραγματικά τυχεροί, όσοι χθες βράδυ βρέθηκαν στο Ίδρυμα Παπανικολάου, και απόλαυσαν τα ρεσιτάλ του Μιχάλη Σουρβίνου και του Φώτη Κουτσοθόδωρου.
ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ
από τη μοναδική βραδιά