Ο ξεθωριασμένος θυρεός της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής· αναμένει κι αυτός να ξαναζωντανέψει...
Ο ξεθωριασμένος θυρεός της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής· αναμένει κι αυτός να ξαναζωντανέψει…

Ήταν αρχές του περασμένου Αυγούστου, όταν στην ημερίδα με θέμα «Αστυνομική Ακαδημία: το “άρμα” για την αναγέννηση της Ελληνικής Αστυνομίας», που με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη μετατροπή των αστυνομικών σχολών Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, συνδιοργάνωσαν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, κατέθεταν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τη διεκδίκηση της επαναλειτουργίας της σχολής.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παυλίδης, χαρακτηρίζοντας «αμετακίνητη» τη θέση του για επαναλειτουργία των σχολών στις τρεις πόλεις της Θράκης, γνωστοποίησε ότι είχε συνάντηση με τον κ. Κικίλια, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα πετύχουμε την πλήρη επαναλειτουργία τους», προβλέποντας μάλιστα ότι «δεν αποκλείεται να έχουμε θετικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον».

«Τραγική αδικία και εγκληματικό λάθος που προσβάλλει την αστυνομία και την περιοχή», χαρακτήρισε στην ίδια ημερίδα το κλείσιμο των σχολών ο κ. Στυλιανίδης, και επισημαίνοντας ότι είχε αποσπάσει την κυβερνητική δέσμευση ότι σύντομα οι σχολές της Θράκης, με την προτεραιότητα να δίνεται σε αυτήν της Κομοτηνής, θα επαναλειτουργήσουν, διαβεβαίωσε: «Δίνω συνεχώς τη μάχη σε όλα τα επίπεδα για να στηρίξω τον αγώνα για τη συνέχιση της λειτουργίας των σχολών. Θα επιμείνουμε ώσπου να αποκατασταθεί αυτή η αδικία». Ο Βουλευτής, μάλιστα, ερήμην της άποψης του οποίου είχε κλείσει εν μία νυκτί η σχολή, τις τελευταίες μέρες συνάντησε τον υπουργό επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη και τον υπουργό δημόσιας τάξης κ. Βασίλη Κικίλια, επαναδιατυπώνοντας το κοινό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, και εξηγώντας τους εμφατικά την πολύπτυχη σημασία του να ανοίξει και πάλι η σχολή.

Ο κ. Πετρίδης κατηγορώντας για «ψεύδη» τον πρώην υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Νίκο Δένδια, γνωστοποίησε τη συνέχιση της ενεργοποίησης των τοπικών φορέων, και εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο κ. Κικίλιας δεν θα αποδειχθεί ανακόλουθος με τα υπεσχημένα της κεντρικής διοίκησης, είχε τονίσει: «Δεν έχουμε υποστείλει τη στόχευσή μας για επαναλειτουργία της σχολής».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά, η οποία διώχθηκε και πειθαρχικά για την αντίθεσή της στη μετατροπή της σχολής σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών, άκουσε δια στόματος του ίδιου του κ. Κικίλια τη θετική εξέλιξη, κατά τη διάρκεια του σημερινού γενικού συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ, και σε δήλωσή της σημειώνει:

«Το Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών απομακρύνεται από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Ανακοινώθηκε και επίσημα από τα χείλη του Υπουργού μας σε ερώτηση που του απηύθυνα στο σημερινό γενικό συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ.

Αποκαθίσταται η λειτουργία της Σχολής μας. Ο αγώνας μας δικαιώθηκε. Εισακουστήκαμε! Αποτελεί τιμή για τη νέα πολιτική και φυσική ηγεσία μας η λήψη τέτοιων αποφάσεων. Απευθύνω συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό μας, στον Αρχηγό μας, στην Ομοσπονδία μας και στον Πρόεδρό μας, και φυσικά σε όλους όσοι αντέδρασαν και αγωνίστηκαν μαζί μας για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Αστυνομικού μας Πανεπιστημίου.

Η κ. Σ. Τζατζανά.
Η κ. Σ. Τζατζανά.

Απόδειξη, ότι ακόμη κι αυτό που μοιάζει κάποιες φορές ως άπιαστο όνειρο, γίνεται πραγματικότητα αν το πιστέψεις. Κι εγώ το πίστεψα. Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν στο όνειρό μου και το υποστήριξαν. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος».

Την επαναλειτουργία της σχολής, αξίωναν από την πρώτη στιγμή με παρεμβάσεις και ενέργειές τους, σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς (Μητροπολίτης, βουλευτές, Περιφέρεια, τοπική αυτοδοίκηση, πολιτικά κόμματα, συνδικάτα, εκπαιδευτική κοινότητα, σύλλογοι, κ.λπ.).