Από τη συνάντηση της κ. Αμανατίδου με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κτηνοτρόφους, στη δημοτική αγορά Κομοτηνής.
Από τη συνάντηση της κ. Αμανατίδου με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κτηνοτρόφους, στη δημοτική αγορά Κομοτηνής.
Από τη συνάντηση της κ. Αμανατίδου με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κτηνοτρόφους, στη δημοτική αγορά Κομοτηνής.

Τα προβλήματα των γεωργών και των κτηνοτρόφων της Ροδόπης, κατέγραψε η βουλευτίνα Β΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη ζωικής παραγωγής του τομέα αγροτικής ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λίτσα Αμανατίδου, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή πλαισιωμένη από τον υπεύθυνο αγροτικής πολιτικής του κόμματος κ. Τάσο Κανταρά, με στόχο τη διαμόρφωση συγκεκριμένης άποψης για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα του τόπου, προκειμένου αυτή να ενσωματωθεί στις επικαιροποιημένες προγραμματικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρώτη στάση της επίσκεψης, ήταν το Νέο Σιδηροχώρι, όπου οι καταστροφές στις βαμβακοκαλλιέργειες από τις πρόσφατες βροχές και χαλαζοπτώσεις, ξεπερνούν το 90%. Ακολούθως, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενο από τον τοπικό βουλευτή κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και το μέλος της νομαρχιακής οργάνωσης κ. Δημήτρη Χαρίτου, συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Δ/νσης κτηνιατρικής κ. Αχιλλέα Σαχπατζίδη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους 46 μόνο κτηνιάτρους σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ιδιαίτερη κριτική στην κυβέρνηση και στους υπουργούς αγροτικής ανάπτυξης, η κ. Αμανατίδου, άσκησε αναφορικά με τις μειωμένες εξισωτικές αποζημιώσεις, οι οποίες προκύπτουν από την αλλαγή του καθεστώτος ορισμού των βοσκοτόπων, τονίζοντας πως οι Έλληνες υπουργοί, στα συμβούλια της Ε.Ε. δεν ανέδειξαν τις ιδιαιτερότητες της υπαίθρου της χώρας μας, και δεν επιδίωξαν τον χαρακτηρισμό των «βοσκήσιμων γαιών», κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης του ζητήματος.

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με εργαζομένους της ΕΑΣ Ροδόπης, συμμεριζόμενη τις αγωνίες τους για το εργασιακό τους μέλλον αλλά και για το αύριο του συνεταιρισμού, υποσχόμενη ότι η επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα ξαναστήσει το συνεταιριστικό κίνημα σε υγιείς βάσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ανεύρεσης λύσεων στα οξύτατα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων. Ο πρωτογενής τομέας θα είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής μας πολιτικής, με σκοπό την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση», δεσμεύτηκε ο κ. Δημήτρης Χαρίτου.