ΛΟΥ 1

Το Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής είναι το μοναδικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Ε.Α.Κ.) στη βόρειο Ελλάδα μετά τη Θεσσαλονίκη, όμως δεν είναι το μόνο που έβαλε λουκέτο. Τις πόρτες τους κλείδωσαν κι άλλες ανάλογες εγκαταστάσεις, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και αλλού.

ΛΟΥ 2

Τι συνέβη; Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής διοίκησής του, κ. Μιχάλη Πολυτσάκη, η αιτία εντοπίζεται στην πρόσφατη μεταβίβαση της αρμοδιότητας της λειτουργίας των Ε.Α.Κ., από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Κι αυτό, διότι, εν προκειμένω η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, για να εκδώσει άδεια λειτουργίας των συγκεκριμένων χώρων, απαιτεί να πληρούνται πρόσθετες προϋποθέσεις τεχνικής και λειτουργικής επάρκειας καθώς και ασφάλειας, απ’ όσες έθετε η Γ.Γ.Α.

ΛΟΥ 3

Και ανάμεσα στις νέες προϋποθέσεις, είναι και βεβαίωση από τον κατασκευαστή για τη στατική επάρκεια των πυλώνων φωτισμού, καθώς αυτοί, όντες άνω των δέκα μέτρων ύψους, λογίζονται ως κτίσματα. Τέτοια βεβαίωση όμως, όπως υποστηρίζει ο κ. Πολυτσάκης, είναι πρακτικά, τουλάχιστον εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί, καθώς το στάδιο είχε κατασκευαστεί προ τριακονταετίας.

Μέχρι και πέρυσι, σε όλα τα Ε.Α.Κ. της χώρας χορηγούνταν κοινή άδεια λειτουργίας από τη Γ.Γ.Α., και η διοίκηση του Πανθρακικού Σταδίου ζητά τώρα δίμηνη παράταση λειτουργίας του χώρου, προκειμένου αυτός να είναι στη διάθεση των εκατοντάδων χρηστών του (συλλόγων και κοινού), ενόσω θα αναζητείται η διεκπεραίωση της διαδικασίας αδειοδότησης.

Ο κ. Πολυτσάκης έχει επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα σε έναν μαραθώνιο επαφών και συνεννοήσεων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό (ο οποίος μάλιστα ίσως βρεθεί και στην Κομοτηνή τις επόμενες μέρες), τη Γ.Γ.Α., καθώς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, και δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομα δρομολόγηση απεμπλοκής του θέματος.

ΛΟΥ 4

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανώς αντίστοιχα προβλήματα προσεχώς να αντιμετωπίσουν και γήπεδα των κατά τόπους ΕΠΣ, όπως και κλειστά δημοτικά γυμναστήρια…!