1Σε σύσκεψη με τα στελέχη Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην Κομοτηνή, προήδρευσε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Το βασικό θέμα της συνάντησης εργασίας, ήταν η προετοιμασία ενόψει του επερχόμενου σχολικού έτους.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος, ζητώντας τη συνεργασία των στελεχών της εκπαίδευσης ώστε να καταγραφούν οι απαιτήσεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό έως το τέλος Αυγούστου, και αναφερόμενος στην εγρήγορση του Υπουργείου για τα «πιθανά μεγάλα κενά», τα οποία υπολόγισε σε περίπου 22.000, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έγκαιρη κάλυψή τους μέσω των διορισμών αναπληρωτών.

Την εκτίμηση ότι η φετινή θα είναι μια από τις καλύτερες ενάρξεις σχολικής χρονιάς, καίτοι η χώρα ταλανίζεται από την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Σάββας Μελισσόπουλος, θέτοντας ως στόχο, στις αρχές Σεπτεμβρίου, να διοριστούν αναπληρωτές και να μην υπάρχουν κενά βασικών ειδικοτήτων σε βασικές σχολικές μονάδες.

Όσον αφορά τα ζητήματα των υποδομών, ο Υφυπουργός σημείωσε πως πλέον αρμόδιος φορέας είναι οι «Κτιριακές Εγκαταστάσεις Α.Ε.» του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κομοτηνή, ο κ. Δερμεντζόπουλος επισκέφθηκε και τον επιχώριο Επίσκοπο, Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στα ζητήματα που απασχολούν την τοπική Εκκλησία και στις δυνατότητες στήριξης του πολυδιάστατου έργου της.

ΔΕΡ 4

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τη σύσκεψη

5

2

4

3