20140914_184925[1]Μικρή έκθεση τοπικών προϊόντων, ανοιχτή συναυλία τοπικού μουσικού σχήματος, ενεργοποίηση εθελοντών για τη δημιουργία μητρώου και δράσεων ευπρεπισμού και αισθητικής παρέμβασης, περιελάμβανε δράση προβολής του ολοκληρωμένου σχεδίου αστικής ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής που υλοποιήθηκε από κοινού με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Κ. Καραθεοδωρή, την Κυριακή το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της “Κ.Καραθεοδωρή” Αφροδίτη Καρελιάδου, η δράση ” ζωή στην πόλη” αποσκοπεί στην ανάδειξη των παρεμβάσεων αστικής ανάπτυξης στην πόλη της Κομοτηνής. Στην ίδια κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη εκδηλώσεις, στην κεντρική πλατεία και στη Νέα Μοσυνούπολη, αντίστοιχα μέσα στο καλοκαίρι ενώ σχεδιάζεται να συνεχιστούν με δράσεις σε παιδική χαρά της πόλης μέσα στο προσεχές διάστημα.

20140914_184407[1]Σε ότι αφορά το μητρώο των εθελοντών, στο οποίο είχαν τη δυνατότητα εγγραφής και χθες  οι δημότες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντική εργασία, εμπλουτίζεται διαρκώς ενώ αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις πολύ σύντομα από το Γραφείο Εθελοντισμού που έχει συσταθεί. Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε η κ. Καρελιάδου, όσοι επιθυμούν να εκδηλώσουν ανάλογο ενδιαφέρον μπορούν να συμπληρώσουν ειδική φόρμα που είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής.

 

 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μ.Κρανοβουνίου, ήταν από τους συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κομοτηνής, παρουσιάζοντας προϊόντα, όπως ποτά, ζυμαρικά και γλυκά, που παρασκευάζουν μέλη του, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του φορέα Αθανασία Γιαννακάκη.

     20140914_185043[1]

Με εκκίνηση από το άλσος της Αγίας Παρασκευής, οι OnBikes-ποδηλάτες Κομοτηνής, συμμετείχαν στις δράσεις ” ζωή στην πόλη” ποδηλατώντας, σε όλο το μήκος του δακτυλίου ποδηλατοδρόμων οι οποίοι πρόσφατα διαγραμμίστηκαν.

20140914_192845[1]

Για τις εκδηλώσεις συνεργάστηκε κι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.