(video)Δωρεάν νομική στήριξη στους αδύναμους

ΚΥΜΠΑΡΙΔΗΣ

ΚΥΜΠΑΡΙΔΗΣΣτην οικονομική κρίση αποδίδεται κυρίως η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των συμπολιτών μας που προσφεύγουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, προκειμένου να διευθετήσουν νομικές τους υποθέσεις, αξιοποιώντας την δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας.Μπορεί οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες να αποτελούν ισχυρή πλειοψηφία μεταξύ των αιτούντων ανάλογης στήριξης. Δεν είναι όμως μόνο οι υποθέσεις των “κόκκινων δανείων”..

Μέσω του προγράμματος “LEGAL AID” που αφορά στην υποστήριξη πολιτών χαμηλών εισοδημάτων, ο τοπικός Δ.Σ ανταποκρίθηκε στο σύνολο των αιτημάτων που δέχθηκε, σχετικά με την διαχείριση νομικών θεμάτων τους. Υποθέσεις οικογενειακού χαρακτήρα, συνδρομή ευπαθών ομάδων όπως οι Ρωμά για την σύνταξη ληξιαρχικών πράξεων γέννησης-μια και συχνά παρατηρείται το φαινόμενο μή εγγραφής των παιδιών στο δημοτολόγιο, μετά τη γέννησή τους. Μεταξύ των υποθέσεων τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ο σύλλογος, κι αυτές που σχετίζονται με εξαρτησιογόνες ουσίες και ασθενείς που χρήζουν υποστηρικτικής βοήθειας από θεραπευτικά κέντρα.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Κυμπαρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός των οικονομικά αδύναμων πολιτών που ζήτησαν συνδρομή δικηγόρου είναι “εξαιρετικά μεγάλος”. Με τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των αιτούντων νομικής στήριξης.

Στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων , ο σύλλογος προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές είτε παρίσταται στα δικαστήρια, για υποθέσεις που αναφύονται στο πεδίο της ενδοοικογενειακής βίας. Περαιτέρω,παρέχει νομικές υπηρεσίες σε κακοποιημένες γυναίκες, στη βάση συμφωνίας με το Δήμο Κομοτηνής. Ήδη μάλιστα, κλήθηκε να διαχειριστεί τις πρώτες υποθέσεις γυναικών θυμάτων βίας που φιλοξενούνται στο Ξενώνα που λειτουργεί στην πόλη μας.

Από το 2008, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο Δ.Σ Ροδόπης, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς που προβλέπει τη δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών σε ανηλίκους και σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι Ρωμά είτε κι οι μή νόμιμοι μετανάστες-με δεδομένη και τη μεγάλη διάσταση που έχει λάβει το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή. Η δράση χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται ενώ εκ μέρους της διοίκησης του συλλόγου προετοιμάζεται η υποβολή για την ανανέωσή της χρηματοδότησής που απαιτείται για να συνεχιστεί.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood