Από ενθουσιασμό και παλμό χαρακτηρίστηκε η ανοιχτή εκδήλωση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό “Σύμπραξη Προοπτικής”, ιατρού Κωνσταντίνου Μάινα, ο οποίος πλαισιωμένος από την οικογένειά του και συγκινημένος από τη θερμή ανταπόκριση φίλων, συναδέλφων και συνεργατών του που κατέκλυσαν τον πρώτο όροφο της “Λέσχης Κομοτηναίων”, εισέπραξε υπό τους ήχους του “I need a hero”, αποδοχή, εκτίμηση και υποστήριξη της προσπάθειάς του. 

Πριν την ομιλία του ο κ. Μάινας, έδωσε τον λόγο στον επικεφαλής της “Σύμπραξης Προοπτικής” και υποψήφιο δήμαρχο, Αντώνη Γραβάνη.

Δείτε το βίντεο με τον χαιρετισμό του κ. Γραβάνη και τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του κ. Μάινα.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Μάινα:

“Κύριες και κύριοι, φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Η παρουσία σας εδώ σ’ αυτό το ξεκίνημά μου μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση, αποτελεί μεγίστη τιμή και σας ευχαριστώ θερμά. Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου θα ήθελα να σας παρουσιάσω τον άνθρωπο που μου έκανε τη τιμή να συμπράξω μαζί του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον επικεφαλής της παράταξης Σύμπραξη Προοπτικής τον Αντώνη Γραβάνη.

Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του Δεκέμβρη όπου επισκέφτηκε το ιατρείο μου ο Αντώνης Γραβανης. Δεν γνωριζόμασταν για να είμαι ειλικρινής αλλά του είχαν μεταφέρει πολλές πληροφορίες για μένα όσον αναφορά την εργασία μου, το χαρακτήρα μου, τις ανησυχίες μου, και έτσι αποφάσισε να μου προτείνει να συμπράξω μαζί του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα γιατί δεν είχα ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με την τοπική αυτοδιοίκηση. Του έκανα πολλές ερωτήσεις, είχα πολλές απορίες. Όμως μέσα από την εκτενή κουβέντα που κάναμε, διαπίστωσα ότι έχει ένα πλήρες σχέδιο για την πόλη μας και αυτό που άρεσε πολύ. Του ζήτησα λίγο χρόνο να το σκεφτώ, να το συζητήσω με την σύζυγό μου που είναι δίπλα μου σε κάθε μου βήμα, και με τη μητέρα μου και τον αδελφό μου που πάντα ακούω τη γνώμη τους. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να απαντήσω θετικά στη τιμητική αυτή πρόταση και να συμπράξω μαζί του για να κάνουμε την αλλαγή στη διοίκηση του δήμου.

Είμαι γέννημα θρέμμα αυτής της πόλης. Έλειψα μόνο για τις σπουδές μου. Αν και είχα πολλές προτάσεις να μείνω στην Αθήνα που έκανα την ειδικότητα μου και να εργαστώ εκεί, δεν το σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να το πράξω. Αντιθέτως πάντα η σκέψη μου ήταν να επιστρέψω στη γενέθλια πόλη μου και να δραστηριοποιηθώ εδώ ως ιατρός καρδιολόγος προσφέροντας τις γνώσεις μου με πολύ αγάπη, σεβασμό και ευσυνειδησία.

Σε συνεχεία των κύκλων των προσωπικών μου διαδρομών έρχεται να προστεθεί άλλος ένας, αυτός της προσφοράς στη πόλη που αγαπώ και αναπτύσσομαι και συμβιώνω μαζί σας. Η εκλογή μου στο δήμο δεν αποτελεί αυτοσκοπός αλλά υπέρτατη τιμή, είναι ένα άλλο επίσης δύσκολο μετερίζι όπου πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στους δημότες της Κομοτηνής και των οικισμών της. Αν μου δώσετε την εντολή και μου κάνετε την τιμή να σας εκπροσωπήσω, θέλω να ξέρετε ότι η πόλη θα είναι δική σας ευθύνη αλλά πάνω απ’ όλα και δική μου.

Τα προβλήματα της πόλης τα γνωρίζετε όλοι. Η μάστιγα των αδέσποτων ταλανίζει τη πόλη μας χωρίς ακόμα να χει βρεθεί κάποια λύση. Υπάρχουν δρόμοι χωρίς άσφαλτο και χωρίς ηλεκτροφωτισμό εν έτει 2019. Και όπως καταλαβαίνετε δρόμος χωρίς φωτισμό καθίσταται δρόμος επικίνδυνος για την ασφάλεια. Απουσία παιδικών χαρών. Πείτε μου μια παιδική χαρά που φτιάχτηκε τα τελευταία χρόνια. Αντιθέτως έχουν κλείσει παιδικές χάρες και έχουν μείνει μόνο τα χρωματιστά κάγκελα. Μια καινούργια φτιάχτηκε και αυτή βρίσκεται στο Ροδίτη με την χορηγία της εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP. Το κολυμβητήριο είναι κλειστό. Λειτουργεί μόνο αυτό στη πανεπιστημιούπολη. Νέες τεχνολογίες ίντερνετ δεν υφίστανται σε δρόμους και πλατείες. Μια πόλη που το πράσινο κάθε χρόνο λιγοστεύει με αποκορύφωμα το πάρκο της Αγίας Παρασκευής να βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Η δημοτική αστυνομία διαλύθηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένα όργανο που θα τηρεί κάποιους νόμους όπως ο αντικαπνιστικός νόμος ή τα παράνομα παρκαρίσματα πολλών αυτοκίνητων. Τουρισμός; Ανύπαρκτος. Όλα αυτά είναι κάποια από τα προβλήματα που η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν έχει καταφέρει να λύσει οκτώ χρόνια. Δεν θέλω όμως να μηδενίζω τα πάντα γιατί δεν είναι στο χαρακτήρα μου. Άλλωστε οι αντίπαλοί μας δεν είναι εχθροί μας. Επειδή διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Ο δήμος έχει κέρδη και όχι ελλείμματα και αυτό είναι καλό. Όμως αυτά τα χρήματα θα πρέπει να ανταποδίδονται στους δημότες πάντα με σωστό προγραμματισμό και χωρίς σπατάλες.

Όσον αναφορά τις κοινωνικές δομές που γνωρίζω καλά γιατί άπτονται του επαγγέλματός μου, βρίσκονται σε καλό επίπεδο όμως μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Ήδη έχω καταθέσει τις προτάσεις μου στο πρόγραμμα της παράταξης και θα ήθελα να σας παρουσιάσω τις δύο κυριότερες.

Η πρώτη πρόταση είναι η τοποθέτηση αυτομάτων εξωτερικών απινιδωτών σε διάφορα σημεία της πόλης με την ίδια φιλοσοφία που υπάρχουν και οι πυροσβεστικοί κρουνοί. Οι απινιδωτές είναι μικρά μηχανήματα εργαλεία ζωής που όταν και εφόσον χρειαστεί μπορούν να σώσουν μια ανθρωπινή ζωή. Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στα ΚΕΠ, στη Περιφέρεια, στη πρώην Νομαρχία, στο Δημαρχείο. Επίσης μπορούμε να συνεργαστούμε με ειδικευμένη ομάδα ανθρώπων που μπορούν να δώσουν πιστοποίηση στη λειτουργία αυτών των μηχανημάτων. Κάποιοι άνθρωποι θα είχαν σωθεί αν υπάρχουν τέτοια μηχανήματα τοποθετημένα σε δημοσίους χώρους.

Η δεύτερη πρόταση είναι η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας. Θα είναι χώροι όπου θα στελεχωθούν με εθελοντικό ή και μόνιμο προσωπικό, όπου θα ενημερώνουν τους δημότες ιδιαίτερα αυτούς που έχουν οικονομικά προβλήματα για τις προληπτικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν, για σοβαρά νοσήματα όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα ή οι νεοπλασίες.

Αυτές λοιπόν είναι δύο σημαντικές προτάσεις που πάνε πιο μπροστά τις δομές υγείας της πόλης μας, και να ξέρετε ότι είναι κοστολογημένες και μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.

Αυτό που πιστεύω ακράδαντα είναι ότι η πόλη μας δεν έχει αναδείξει την ταυτότητα της και όποια πόλη δεν έχει ταυτότητα δεν μπορεί να είναι ελκυστική σ’ αυτούς αυτούς που θα ήθελαν να την επισκεφτούν. Επισκέπτες είναι μόνο οι γονείς των φοιτητών που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιό μας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΔΠΘ αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Θράκη αλλά αυτό δεν αρκεί. Μέσω του πανεπιστήμιου θα πρέπει να προωθήσουμε τον συνεδριακό τουρισμό. Έχουμε το μέγαρο μουσικής που αν και δεν ανήκει στο δήμο μπορούμε να συνεργαστούμε με τη περιφέρεια και να διοργανώσουμε συνέδρια που θα φέρουν πολύ κόσμο που θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας.

Και προς επίρρωση αυτών θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι στις 2-3 Νοέμβριου 2019 θα διοργανωθεί στη Κομοτηνή για πρώτη φορά ένα από τα πέντε περιφερειακά συνέδρια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Πρωτεργάτης αυτής της διοργάνωσης είναι ο πρώην διευθυντής μου και Κομοτηναιος στη καταγωγή κ. Στέλιος Χαντανής που είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Χρόνια τώρα προσπαθούμε να φέρουμε αυτό το συνέδριο χωρίς επιτυχία αλλά φέτος το καταφέραμε και ελπίζω Αντώνη ότι το Νοέμβριο που θα είμαστε στη διοίκηση του δήμου θα οργανώσουμε ένα εξαιρετικό συνέδριο με απολυτή επιτυχία. Το πλεονέκτημα αυτού του συνεδρίου είναι ότι τη πρώτη μέρα θα απευθυνθεί στο κοινό της Κομοτηνής με τρέχοντα καρδιολογικά θέματα, ενώ τη δεύτερη μέρα τα θέματα θα είναι αμιγώς επιστημονικά. To Noέμβριο που θα έχουμε αναλάβει το δήμο Αντώνη είμαι σίγουρος ότι θα συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να κάνουμε ένα πετυχημένο συνέδριο που θα ικανοποιήσουμε και το κοινό της πόλης αλλά και αυτούς που θα φιλοξενήσουμε.

Επίσης θα πρέπει να προωθήσουμε την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, την κουζίνα μας που συνδυάζει τα δυτικά υλικά με τα ανατολίτικα αρώματα, διοργανώνοντας φεστιβάλ παράδοσης και γαστρονομίας.

Είμαι φύσει και θέσει αισιόδοξο άτομο και πιστεύω ότι μπορούμε να προσδώσουμε στη πόλη μας περισσότερη αισθητική, να την εξελίξουμε και να προτάξουμε την τοπική οικονομία και να αναδείξουμε τον πλούτο της. Να δώσουμε χώρο στη νεολαία μας να οραματιστεί, να δράσει και να πειραματιστεί, να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να τη κάνουμε πιο καθαρή, όμορφη λειτουργική και προσβάσιμη.

Είμαι οπαδός της ομαδικότητας, του εμείς και όχι του εγώ. Βρίσκω το κλειδί της επιτυχίας για όλα όσα πάθουμε στη μεθοδικότητα, τη προσφορά και τη συνεργασία.

Ένα είναι σίγουρο, ότι στις εκλογές αυτές κατεβαίνω με ανιδιοτέλεια και ρεαλισμό και προσπαθώ για το εφικτό και στη προσπάθεια αυτή σας θέλω συμμάχους μου οδηγούς και συνοδοιπόρους σε στόχο κοινό να διορθώσουμε, να εμπλουτίσουμε και να δημιουργήσουμε.
Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τα δεδομένα, να περάσουμε από την απραξία στη πράξη. Δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες για ό,τι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε.

Σίγουρα κάθε φορά στις εκλογές ακούτε πολλά και δυσκολεύεστε να τα πιστέψετε. Όμως νιώθω ότι θέλετε να πιστέψετε σε μια πόλη που μας ανήκει και της ανήκουμε όχι μόνο σαν κάτοικοι αλλά και σαν εργαζόμενοι και σαν επισκέπτες.

Για όλους αυτούς τους λογούς,
θέλω να ζητήσω την υποστήριξη σας,
θέλω να ζητήσω την ενέργεία σας,
θέλω να ζητήσω λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας,
χρειάζομαι την έμπνευση σας,
χρειάζομαι την καθοδήγηση σας,
χρειάζομαι όμως και την κριτική σας γιατί μόνο έτσι μπορώ να γίνω ακόμα καλύτερος και να προσφέρω περισσότερα.

Σας ζητώ να συμπράξετε όλοι μαζί μου και όλοι μαζί να συμπράξουμε με τον Αντώνη Γραβάνη για να απελευθερώσουμε τη δύναμη αυτής της πόλης.

Γιατί, αν όχι τώρα, τότε πότε;
Ας πάμε τη πόλη μας μας πιο μπροστά όπως αξίζει σε όλους

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιάς μου, να είστε όλοι καλά!”.