(VIDEO+PICS) Οι “Φύλακες της λίμνης” παρουσιάστηκαν στην Κομοτηνή

Το τρίτο μυθιστόρημα της Βασιλικής Διαμαντή, με τίτλο «Οι φύλακες της λίμνης», παρουσίασαν στην Κομοτηνή, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης, το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» και οι εκδόσεις «Ωκεανός».
IMG_20191124_190621

Το τρίτο μυθιστόρημα της Βασιλικής Διαμαντή, με τίτλο «Οι φύλακες της λίμνης», παρουσίασαν στην Κομοτηνή, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης, το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» και οι εκδόσεις «Ωκεανός».

Για το βιβλίο μίλησαν οι φιλόλογοι Σοφία Μενεσελίδου και Μαρία Τσαγγάρη, ενώ τη βιβλιοπαρουσίαση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης. Την εκδήλωση συντόνισαν η Διονυσία Παπαπούλιου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης Ιωάννης Τσαμπάζης, ο οποίος στις δηλώσεις και στον χαιρετισμό του, καλωσόρισε τη συγγραφέα, απηύθυνε ευχαριστίες προς τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και προς τους συνεργάτες του για την οργάνωση, και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για ένα “εξαιρετικό μυθιστόρημα”, έκανε λόγο η κ. Μενεσελίδου, που θεωρώντας τιμητική την πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου, εξήρε την πρωτοβουλία αλλά και το σύνολο των δράσεων του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης.

Η συγγραφέας από τη μεριά της αποκάλυψε το πως “γεννήθηκε” το εν λόγω μυθιστόρημα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία του, ως συμβολή στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της παράδοσης της Ηπείρου.

«Οι φύλακες της λίμνης»: Δυο ζωές που δέθηκαν με την κόκκινη κλωστή της Μοίρας και ήταν θέμα χρόνου να συναντηθούν. «Η κλωστή μπορεί να τεντώνεται, να περιπλέκεται, μα δεν κόβεται ποτέ…». Κι ο έρωτας έγινε η θρυαλλίδα για μια μεγάλη αποκάλυψη… Δυο άγνωστοι άνθρωποι με το ίδιο όνομα, θύματα της Ιστορίας και του πολέμου, θα συναντηθούν στην κορυφή του Χαλεάκαλα, στο νησί Μάουι της Χαβάης, και θα ξεδιπλώσουν το κουβάρι της ζωής τους αναζητώντας το σημείο που τους ενώνει. Ο ένας, γεννημένος στο Καλπάκι Ιωαννίνων, κυνήγησε το όνειρο με τέτοιο ζήλο που τον έφερε μέχρι τα πιο εξωτικά μέρη της Αμερικής. Από την απόλυτη φτώχεια στη χλιδή, από τη μοναξιά της ξενιτιάς στον έρωτα, από τη νοσταλγία της πατρίδας στην επιστροφή. Ο άλλος, άγνωστο από πού… Χωρίς οικογένεια, γονείς, πατρίδα, αναμνήσεις. Λευκή σελίδα η ζωή του μέχρι την ημέρα της συνάντησης τους… Όμως η Ιστορία έχει κρυφές σελίδες, όχι λευκές. Ξεδιπλώνουν μαζί τις σκοτεινές πτυχές, χρωματίζουν τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, και γίνονται Φύλακες της Ιστορίας της Ηπείρου και της λίμνης της, ζωντανεύοντας  μνήμες, με μάρτυρες  τα ζωντανά στοιχειά που κρύφτηκαν στον βυθό της…

Η Βασιλική Διαμαντή γεννήθηκε στο χωριό Μαυραχάδες του νομού Καρδίτσας. Σπούδασε Hλεκτρολόγος Mηχανικός και Μηχανικός Η/Υ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2000 και μετά εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διετέλεσε σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα σχολεία της περιοχής της, και υποστήριξε τις καινοτόμες και βιωματικές δράσεις στο χώρο των σχολείων. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και του συλλόγου «Καρδιτσιωτών» Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη, έχει τρία παιδιά, και ζει μόνιμα στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί δύο μυθιστορήματά της: «Μοιραίες Παρεμβάσεις» (Ιούνιος 2015), και «Η Υφάντρα της Πόλης» (Δεκέμβριος 2016).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood