“Όλες αυτές τις μέρες, οι μεγάλες πόλεις της χώρας μας συναγωνίζονταν ποια θα στολίσει το ομορφότερο και το μεγαλύτερο δέντρο. Η αγωνία η δική μας φίλες και φίλοι ήταν η Κομοτηνή μας να καταφέρει να αποκτήσει το ουσιαστικότερο και το καλύτερο από πλευράς νοήματος, δέντρο. Της προσφοράς· που δεν καθοδηγείται, δεν επιβάλλεται, ούτε διεκπεραιώνεται ως τυπικό καθήκον· αλλά απορρέει από την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τον συνάνθρωπο, για όλους αυτούς που μας χρειάζονται για να τους βοηθάμε, να τους φροντίζουμε, να μεριμνούμε διαρκώς γι’ αυτούς”.

Με αυτά τα λόγια στον χαιρετισμό του κατά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κομοτηνής στην κεντρική πλατεία της πόλης για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης ανίχνευσε την πραγματική σημασία των γιορτών και έστειλε το μήνυμα πως δεν αρκεί η φαντασμαγορία για να αναδειχθεί το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Λίγη ώρα πριν, τον χώρο της πλατείας και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέκλυσαν χιλιάδες Κομοτηναίοι κάθε ηλικίας αλλά και επισκέπτες, όχι μόνο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, αλλά – κυρίως – συμμετέχοντας στη μεγάλη δράση αλληλεγγύης του 4ου Santa Run Κομοτηνής, με στόχο τη συγκέντρωση ποσού για την προμήθεια οχήματος 4Χ4 για τον Παράρτημα Ροδόπης των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Τη δράση Santa Run συνδιοργάνωσαν η ΔΚΕΠΠΑΚ, η ΣΕΦΑΑ/ΔΠΘ, ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και η εθελοντική πρωτοβουλία «Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ». 

9ef1b73b 79096605 2889408781110748 1446021871161049088 o“Καμιά Χριστουγεννιάτικη μαγεία απόψε δεν θα είχε αξία αν δεν δικαίωνε το μήνυμα της Αγάπης των Χριστουγέννων. Και τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο, χωρίς εσάς! Χωρίς τη στήριξή σας, τον κόπο σας, τον μικρό ή μεγάλο οβολό σας!”, ανέφερε εμφατικά ο κ. Γκαράνης, και πρόσθεσε με νόημα: “Εμείς ως Δημοτική Αρχή, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί μόνο όταν έχουμε εσάς ως συνοδοιπόρους. Μόνο όταν πιστεύετε στα οράματά μας και εργάζεστε μαζί μας για να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες στη μικρή αλλά υπέροχη πόλη μας. Οι γιορτές της Κομοτηνής είναι γιορτές εθελοντισμού και προσφοράς! Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας είναι το δέντρο της Αγάπης! Ας συνεχίσουμε όλες αυτές τις γιορτινές μέρες να καταθέτουμε τις συνεισφορές μας προκειμένου να ευοδωθεί αυτός ο μεγάλος στόχος! Ο στόχος της στήριξης των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού του τόπου μας, που είναι πάντα δίπλα μας, άγρυπνοι και ανιδιοτελείς φρουροί της σωματικής μας ακεραιότητας σε όλες τις δράσεις αυτής της πόλης. Ας κάνουμε το έργο τους πιο αποτελεσματικό, για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας”.

Την ικανοποίησή της δεν μπορούσε να κρύψει και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, Νατάσα Λιβεριάδου.

Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους δρομείς του Santa Run και τη φωταγώγηση με 16.000 λαμπιόνια του δωδεκάμετρου Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ο δημοφιλής ερμηνευτής Μιχάλης Χατζηγιάννης ευχαρίστησε θερμά τον Γ. Γκαράνη και τη Ν. Λιβεριάδου, όχι μόνο για την πρόσκληση αλλά και για τη φιλοσοφία τους ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, και απηύθυνε στο κοινό ανάλογες ευχές και ένα…τεράστιο “σας αγαπώ”!

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ