Μια σπάνια έκθεση εντόμων υποδέχεται από σήμερα η Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Μουσικής, και στο πλαίσιο του 18ου Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου του οποίου οι εργασίες άρχισαν σήμερα το πρωί, φιλοξενείται μέρος των εκθεμάτων του Εντομολογικού Μουσείου Βόλου, στο οποίο συνολικά εκτίθενται περισσότερα από 110.000 έντομα από όλες της ηπείρους και διαφόρων τάξεων και οικογενειών. Ιδρυτής του Μουσείου είναι ο Γεωπόνος, Διδάκτωρ Εντομολογίας του Πανεπιστημίου “Πέτρος και Μαρία Κιουρή”, Ερευνητής του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας με έδρα το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών στον Βόλο, Αθανάσιος Κουτρούμπας, με την καταλυτική συμβολή της συζύγου του Όλγας.

Ο Δρ Αθανάσιος Κουτρούμπας με την πολύτιμη βοηθό του, σύζυγό του, Όλγα.

Ο ίδιος ξεκίνησε να συλλέγει έντομα από την παιδική του ηλικία, και έκτοτε έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για αυτόν τον σκοπό. Στόχος του Μουσείου του στον Βόλο είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση του κοινού για την πολυπληθέστερη ομάδα του ζωικού βασιλείου που αριθμεί περισσότερα από τρία εκατομμύρια γνωστά είδη. Ο κ. Κουτρούμπας παροτρύνει τους επισκέπτες του μουσείου να μη φοβούνται, ούτε να απεχθάνονται τα έντομα, αλλά να τα σέβονται, και μάλιστα πολλά από αυτά να τα προστατεύουν, καθώς αποτελούν συμμάχους στην καταπολέμηση των εχθρών των καλλιεργειών. Εξάλλου στα έντομα οφείλεται και το 1/3 της τροφής, της ξυλείας και των πρώτων υλών για την παραγωγή προϊόντων ένδυσης του ανθρώπου.

Την έκθεση επισκέπτονται σχολεία υπό τον συντονισμό του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Ιωάννη Σιγούρου, ενώ είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό κατά τις ώρες διεξαγωγής του συνεδρίου.

PHOTOGALLERY