(VIDEO+PICS) Κομοτηνή: Η θαυμαστή 40χρονη πορεία της χορωδίας του “Ευμόλπου”

Επετειακή συναυλία με μνήμες, συγκίνηση, και νέα σχέδια για το μέλλον!
9

Αφιερωμένη στη σαραντάχρονη πορεία της από τον Γενάρη του ’79 που πρωτοϊδρύθηκε ως Δημοτική Χορωδία, μέχρι και σήμερα, ήταν η επετειακή συναυλία που έδωσε απόψε η χορωδία του “Ευμόλπου” με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), στο Πολιτιστικό Κύτταρο (τέως κινηματοθέατρο ΡΕΞ).

Ζωντάνεψαν μνήμες, τιμήθηκαν τα παλαιότερα μέλη, ενώ η συγκίνηση κορυφώθηκε στη θύμηση των συντελεστών της χορωδίας που έχουν φύγει από τη ζωή.

Πρωτεργάτες της χορωδίας υπήρξαν οι Παναγιώτης Τσολακίδης, Ιωάννης Κοσμίδης, Λευτέρης Καραμπίνας και ο πρώτος χοράρχης της, διευθυντής τότε της φιλαρμονικής του Δήμου, Χρήστος Μερκουρίδης, που με τη στήριξη του τότε Δημάρχου Κομοτηνής Ανδρέα Στογιαννίδη δημιούργησαν το πρώτο “κύτταρο” της χορωδίας που αποτελείτο μόνο από άνδρες – κυρίως ψάλτες. Σύντομα ωστόσο πλαισιώθηκε και από γυναίκες, με πρώτη χορωδό τη Βάσω Ευτυχιάκου. Μετά την αποχώρηση του Χρ. Μερκουρίδη, τη διεύθυνση της χορωδίας ανέλαβε η αείμνηστη Μαρία Περπερίδου, κατόπιν η Βερόνικα Σεμερτζίδου, και στη συνέχεια, ο μέχρι και σήμερα μαέστρος της, Σάκης Βαργεμτζίδης, υπό τη διεύθυνση του οποίου έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από πενήντα χορωδιακές διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από τον Δεκέμβριο του 2012 η χορωδία απέκτησε αυτόνομη σωματειακή υπόσταση δανειζόμενη το όνομά της από τον Βασιλιά της Θράκης “Εύμολπο”, που σημαίνει καλλίφωνος, χωρίς να αποκόψει τους δεσμούς με τον Δήμο ο οποίος συνεχίζει να τη στηρίζει.

“Τιμούμε το παρελθόν και οραματιζόμαστε το μέλλον”, σημείωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του “Ευμόλπου”, Μαρία Γερμανλή.

Αυτή η χορωδία “ζωντανεύει το όνειρο”, ανέφερε ο μαέστρος της, Σάκης Βαργεμτζίδης.

Στη δημιουργική διαδρομή των τεσσάρων αυτών δεκαετιών, αναφέρθηκε συνοπτικά ο χορωδός Ευάγγελος Αλμπανίδης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης διαβεβαιώνοντας οτι ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός του “Ευμόλπου”.

Την προσφορά και το έργο όλων όσων “κατέθεσαν το μεράκι τους και τον χρόνο τους όλα αυτά τα χρόνια καθιερώνοντας τον “Εύμολπο” ως μια δυναμική και παραγωγική εστία πολιτισμού, από τους πρωτεργάτες μέχρι και τους σημερινούς συντελεστές της χορωδίας”, εξήρε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, συμπληρώνοντας πως “ως ΔΚΕΠΠΑΚ είναι εκ των ων ουκ άνευ δεδομένη η υποστήριξή μας στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της χορωδίας που τιμά τον τόπο μας και μας χαρίζει πολιτισμική τέρψη”.

(VIDEO+PICS) Κομοτηνή: Η θαυμαστή 40χρονη πορεία της χορωδίας του "Ευμόλπου"
Νατάσα Λιβεριάδου-Μαρία Γερμανλή.

Το μουσικό “μενού” της βραδιάς, ξεκίνησε με το τραγούδι “Το πέλαγο είναι βαθύ” (στίχοι Νίκου Γκάτσου-Μουσική Μάνου Χατζιδάκι). Συνόδευσαν, στο μπουζούκι και στο μαντολίνο ο Νίκος Βερβερίδης, και στο βιολί ο Μεχμέτ Μουσταφά.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood