Η Κομοτηνή δήλωσε παρούσα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Διεθνές WALK FOR FREEDOM (Περπατάμε για την Ελευθερία) που πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά.

Ο Δήμος Κομοτηνής και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, συνέπραξαν με σκοπό να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το φαινόμενο της σύγχρονης δουλείας.

Βασικός παγκόσμιος διοργανωτής της δράσης είναι η Α21, μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking) από το 2008. Στην Ελλάδα η Α21 παρέχει φροντίδα σε θύματα trafficking, με προγράμματα αποκατάστασης από το τραύμα και επανένταξης στην κοινωνία, καθώς και με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου. Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, η Α21 πραγματοποιεί κάθε Οκτώβριο τη διεθνή εκδήλωση “Περπατάμε για την ελευθερία” (Walk for Freedom) με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων. Η εκδήλωση δεν είναι μια διαμαρτυρία, αλλά μια σιωπηλή πορεία, στην οποία τα άτομα περπατούν σε μία σειρά κρατώντας ενημερωτικές επιγραφές σχετικά με το trafficking και διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς.

Από την Ελλάδα φέτος, εκτός από την Κομοτηνή, συμμετείχαν η Αθήνα, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Δράμα, η Αλεξανδρούπολη και η Ξάνθη.

Η δράση της Κομοτηνής έλαβε χώρα υπό τον συντονισμό της Διευθύντριας του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct, Λουίζα Σαλτσίδου-Ματεοσιάν.

Τον Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος της “Κοινωνίας Πολιτών” Κίμωνας Λεχούδης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ