Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Αναπτυξιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κομοτηνής που διοργάνωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κομοτηνής του νταμπλούχου ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την ΕΠΣ Θράκης.

Στη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε επί διήμερο, στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ (περιοχή ραδιοφωνικού σταθμού ΕΡΤ), έλαβαν μέρος δεκατέσσερις ακαδημίες με 36 τμήματα και 453 παιδιά, από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Ξάνθης, του Έβρου και της Κομοτηνής.

7a67b25a ok a 47Η πρωτοβουλία ήταν μια ιδέα του Γενικού Διευθυντή των Ακαδημιών Κομοτηνής του ΠΑΟΚ Δημήτρη Παγωνίδη, με σκοπό την καλλιέργεια του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας των μικρών αθλητών, και στόχο την καθιέρωσή της ως γεγονότος που θα ανοίξει τον δρόμο του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή της Κομοτηνής. Μάλιστα ο κ. Παγωνίδης ήδη σχεδιάζει τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, με την επιδίωξη αυτή να έχει και διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή συλλόγων από το εξωτερικό.

Διακρίνοντας την αξία της πρωτοβουλίας, η ΕΠΣ Θράκης τη στηρίζει, όπως σημείωσε ο Πρόεδρός της Μάνος Γαβριηλίδης.

Το υψηλό οργανωτικό επίπεδο του τουρνουά εξήρε ο βαθύς γνώστης του χώρου, Πρόεδρος του Α.Ο. Πρωτέα Θεσσαλονίκης Ευριπίδης Καραθανάσης, ο οποίος συγχαίροντας τον Δημήτρη Παγωνίδη, κάλεσε τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την προσπάθειά του, τονίζοντας πως αυτή η διοργάνωση μπορεί να εξελιχθεί σε τέτοια που να μιλάει γι΄αυτήν όλη η Ελλάδα.

Τα συγχαρητήριά του στον Δημήτρη Παγωνίδη, για την άψογη διοργάνωση, εξέφρασε και ο προπονητής της Ακαδημίας Βιστωνίδας, Νίκος Μαυρομάτης.

Την οργανωτική επάρκεια του τουρνουά επισήμανε και ο προπονητής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Φορόπουλος.

Στο τουρνουά πήραν μέρος οι ομάδες: ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, Α.Ο. Ξάνθης, Α.Ο. Πρωτέας Θεσσαλονίκης, Α.Σ. ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Α.Ο. Καβάλας, Ηρακλής Ζυγού, Νέστος Χρυσούπολης, Ορφέας Ξάνθης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ποντιακός Αλεξανδρούπολης, Ολυμπιακός Κομοτηνής, Βιστωνίδα Ξάνθης, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων Κομοτηνής, Νίκη Απαλού.

Με ανακοίνωσή της η Ακαδημία Κομοτηνής του ΠΑΟΚ, ευχαριστεί τους χορηγούς: Hotel Chris & Eve Mansion, Macron, Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης και τον κ. Άκη Ρίζο για τη προσφορά του, τον κ. Ντίνου Χάρη για την μεγαφωνική, Εμπορία ποτών Λ. Μπαξεβανίδου Μ.Ι.Κ.Ε., Τσιλιγγίρης Χ. & ΣΙΑ Ο.Ε., Εμπόριο ποτών Παπάζογλου Ευάγγελος, Rodopi Tours, Αστικά Κομοτηνής, Λιάγκης Γεωργικά Εφόδια, Μπουγάτσα Γκιουρόλ, Κέντρο Ξένων γλωσσών YES, ORCHESTRA, CARGLASS, Φούρνος Αρτόμελο, AVANT GARDE, COPY CENTER Σακαλής, THE CUPS, Tuvunu, Ταβέρνα στη Θράκα, Tortuga beach bar, Genius System, Αγρόκτημα Ιωάννου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την άψογη διοργάνωση

που δείχνει τον δρόμο για την ανάπτυξη στην Κομοτηνή του αθλητικού τουρισμού