Τιμήθηκε και στην Κομοτηνή η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, όπως έχει καθιερωθεί από το ελληνικό Κράτος η επέτειος της Μάχης του Γοργοποτάμου.

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης εις μνήμη όσων πολέμησαν εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, στο έπος της Αλβανίας, στα μακεδονικά οχυρά και στη Μάχη της Κρήτης. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στις δηλώσεις τους ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, και το μέλος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, τόνισαν:

Νίκος Τσαλικίδης:

Γιάννης Γκαράνης: “Η Εθνική Αντίσταση υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν στον φασισμό, πολέμησαν, βασανίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα και την Ελευθερία. Η επέτειος της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης, αποτελεί ενωτικό φωτεινό οδοδείκτη για όλους μας και για τις επερχόμενες γενιές”.

Δημήτρης Χαρίτου: “Ημέρα μνήμης για την Εθνική Αντίσταση που πρέπει να μείνει ζωντανή. Συμπληρώνονται 76 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΑΜ και του ΕΔΕΣ. Γεγονός που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα ανεφοδιασμού στους Γερμανούς, συνετέλεσε στην πύκνωση των γραμμών του αντάρτικου στη Ρούμελη, αλλά κυρίως, ανύψωσε το ηθικό του σκλαβωμένου λαού. Στις μέρες μας, όπου στην Ευρώπη και στη χώρα μας κάνουν ξανά την εμφάνισή τους ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο νεοναζισμός, οφείλουμε να τιμούμε τους αγωνιστές της Αντίστασης εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, προασπίζοντας τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής Αλληλεγγύης”.