Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία πολλά χρόνια, έτσι και φέτος, αναρίθμητοι ήταν οι φίλοι του ιδιοκτήτη του καφενείου “ΑΣΤΡΑ”, Γιάννη Κιλτσίκη, που τον τίμησαν την ημέρα της ονομαστικής του εορτής περνώντας από το κατάστημά του για να του ευχηθούν “υγεία, οικογενειακή ευτυχία, καλές δουλειές”.

Το καφενείο “ΑΣΤΡΑ” σε λίγες μέρες συμπληρώνει 25 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας. “365 μέρες τον χρόνο δηλώνουμε “παρών”. Εδώ είναι το δεύτερο σπίτι μου, η δεύτερη οικογένειά μου”, αναφέρει ιδιαίτερα ευτυχής και συγκινημένος ο Γ. Κιλτσίκης.

Ο ίδιος, όπως πάντα ευγενικός και άριστος οικοδεσπότης, καλοδέχτηκε τις ευχές και αντευχήθηκε:

Από καρδιάς εύχομαι σε όλο τον κόσμο, στους πελάτες του καταστήματός μας, στους φίλους, στους συνεργάτες, αλλά και σε κάθε επαγγελματία και συμπολίτη, καλή χρονιά με υγεία πριν και πάνω απ’ όλα. Από ‘κει κι έπειτα, με ρεαλισμό, υπευθυνότητα, ψυχραιμία, και διάθεση για δράση και προσφορά, ο καθένας από τη θέση του, ας έχουμε ως επιδίωξή μας το κοινό καλό, διότι μόνο μέσα από τη συνολική κοινωνική και επιχειρηματική πρόοδο θα έλθουν τα οφέλη για όλους”. 

Οι ευχές του Γιάννη Κιλτσίκη έδωσαν τροφή για σενάρια ενασχόλησής του με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι για το οποίο ήδη πολλοί φίλοι του τον παροτρύνουν. Ο ίδιος δεν το επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και το διέψευσε, σχολιάζοντας: “Με τα κοινά εμπλέκομαι εδώ και πολλά χρόνια. Το αν θα ενεργοποιηθώ στις εκλογές της αυτοδιοίκησης όμως, δεν είναι της παρούσης…”.

Ο Γιάννης Κιλτσίκης ανταπέδωσε την αγάπη των φίλων του, προσφέροντας με μεράκι και εκτίμηση ένα ποτήρι κρασί και προσεγμένο μπουφέ από το «Ντελίσιμο».