Τους διευθυντές της ιατρικής υπηρεσίας του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, από το 1998 που θεσπίστηκε η υπηρεσία μέχρι και σήμερα, δηλαδή τους κυρίους Γιάννη Βαβατσικλή, Δημήτρη Γυμνόπουλο, Θανάση Κυρκούδη, Βαγγέλη Κϊμτζόγλου και Κώστα Μαυροματίδη, τίμησε ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου, στη φετινή εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς του.

“Στο πρόσωπό τους τιμούμε και όλους τους εργαζομένους του νοσοκομείου. Να ξέρουν οτι η κοινωνία της Ροδόπης τους είναι ευγνώμων για το έργο τους”, σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Πασόπουλος.

Το έργο των διατελεσάντων διευθυντών εξήρε η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Μαρία Ντικούδη, υπογραμμίζοντας πως “θεωρούσαν το νοσοκομείο δεύτερο σπίτι τους”.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων,  κ. Αλέξανδρος Σπανός, ανέφερε μεταξύ άλλων με νόημα πως “πατριωτικό καθήκον από εδώ και πέρα όλων των υγειονομικών φορέων είναι η εν πλήρη διαφάνεια διαχείριση των πόρων του ΕΣΥ ώστε να μην επαναληφθούν νοσηρά φαινόμενα κατασπατάλησης και ασυδοσίας της επίπλαστης οικονομικής ευδαιμονίας του παρελθόντος που βύθισαν μια ολόκληρη κοινωνία και παραλίγο να την αφανίσουν”, κάλεσε τον Σύλλογο Φίλων του νοσοκομείου “να είναι πιο κοντά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και να μην αρκείται απλώς σε ένα ετήσιο κάλεσμα επικοινωνιακού περισσότερο χαρακτήρα”, ενώ διαχώρισε τους διακριτούς ρόλους διοίκησης και εργαζομένων, πιστώνοντας πάντως στη διοίκηση “απαράμιλλο ζήλο άσκησης καθηκόντων”, κάτι που όπως επισήμανε “είναι αναγνωρίσιμο από ολόκληρη την τοπική κοινωνία”.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Φιλιππίδης ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την ηθική υποστήριξή του προς τις προσπάθειες της διοίκησης και του προσωπικού για συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, και χαρακτήρισε τα μέλη του πρωτίστως “φίλους των νοσηλευομένων” οι οποίοι προσέρχονται στο νοσοκομείο ευάλωτοι και προσβλέποντας σε κατά το ανθρωπίνως δυνατόν επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Τη χρησιμότητα της ύπαρξης του συλλόγου, υπογράμμισε ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Πασόπουλος, υπογραμμίζοντας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου νοσοκομείου, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για αίτημα που χρονολογείται από το μακρινό 1998… 

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, εξαίροντας το έργο του Συλλόγου Φίλων του νοσοκομείου και των εργαζομένων σε αυτό.

Ο ιατρός του νοσοκομείου και αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων του Δήμου Κομοτηνής, Νίκος Σωτηρακόπουλος, αναφέρθηκε στην αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου με το Νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του επαγγελματικού & βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, συνεχάρη τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου για τη δράση του.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ