Παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδείου Αγίου Όρους, Γέροντος Εφραίμ, και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, έκοψαν τη Βασιλόπιτά τους τα μέλη του συλλόγου πολυτέκνων Ροδόπης.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και που αρίστευσαν στις σχολικές επιδόσεις τους στο γυμνάσιο και στο λύκειο, καθώς και οι κυρίες Άννα Αρβανιτίδου, Βιολέτα Βατιάνη, Κατερίνα Μπασδάνη και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που κατά το 2018 απόκτησαν τέταρτο παιδί.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αγγελική Τσουκάτου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής για τη στήριξη που παρέχει στις πολύτεκνες οικογένειες του νομού, και εξέφρασε το παράπονό της για τη μη επαρκή υποστήριξη των πολυτέκνων από την Πολιτεία. Στον σύλλογο είναι εγγεγραμμένες 2.005 πολύτεκνες οικογένειες, όμως ενεργές σε ότι αφορά τη δραστηριοποίησή του, είναι λιγότερες από τις μισές.

Τη σημασία της πολυτεκνίας ειδικά στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα υπογεννητικότητας, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκε και ο Ηγούμενος Εφραίμ, εξαίροντας την υποστήριξη που παρέχει στους πολύτεκνους η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ