Πανηγυρικώς εορτάστηκε στην Κομοτηνή η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο φερώνυμο παρεκκλήσι του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ενώ ακόμη, με την ευλογία του Επισκόπου κ.κ. Παντελεήμονος και την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, διοργανώθηκε εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής στο Ίδρυμα Παπανικολάου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στο ιστορικό του Συλλόγου, ευχαρίστησε τις τοπικές Αρχές, καθώς και τον Μητροπολίτη “ὁ ὁποῖος ἀπό τῆς καταστάσεώς του στό πηδάλιον τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας περιέβαλε μέ ἰδιαίτερο ἐνδιαφέρον τούς ἐνασχολουμένους μέ τήν πατρώαν μουσικήν, ἀποτέλεσμα τοῦ ὁποίου ἦταν ἡ ἐπίσημος ἀναγνώρισις τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Μουσικῆς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως”.

Τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου, υπό τη Διεύθυνση του Χοράρχου Ελλογιμωτάτου κ. Γρηγορίου Παπαγιάννη, Καθηγητού τοῦ Δ.Π.Θ., απέδωσαν ύμνους που συνέθεσε ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, της Οκτωήχου, διαφόρων ακινήτων εορτῶν, και των Χριστουγέννων.

Κατακλείοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων, συνεχάρη για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, αλλά και τα μέλη της χορωδίας, ευχήθηκε δα “να τηρείται άσβεστος η μνήμη της δογματικής διδασκαλίας του Αγίου στη ζωή των πιστών”.