Ο βιρτουόζος Silvio La Via από το Μπουένος Άιρες και η Αναστασία Γκοτσοπούλου “μάγεψαν” τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου Alma Libre, ο οποίος με την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ διοργάνωσε βραδιά Milonga στην αίθουσα εκδηλώσεων της καφετέριας “Λέσχη Κομοτηναίων”, και σεμινάρια Tango στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής.

Οι λάτρεις του αργεντίνικου χορευτικού ταμπεραμέντου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική διήμερη εμπειρία με αυθεντικό “άρωμα” Αργεντινής.

alma libre 29Ο Silvio La Vía γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Buenos Aires με καταβολές στο tango από πολύ νωρίς καθώς οι γονείς του ήταν χορευτές tango. Οι σπουδές του ξεκινούν το 1980 με maestros όπως οι Rodolfo y Maria Cieri, Pajarito y Keka, Miguel Ángel Pla, και βασικούς δασκάλους τον Nito y Elba. Έχει χορέψει σε casas de Tango (σπίτια του tango) στο Buenos Aires όπως και στις μεγαλύτερες Milongas στην Αργεντινή. Έχει παραδώσει μαθήματα σε milongas όπως το Sin Rumbo, και εδώ και 18 συνεχόμενα χρόνια κάνει μαθήματα στο μυθικό Club Gricel. Ταξιδεύει στη Bραζιλία, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, όπου παραδίδει μαθήματα tango. Στην Ελλάδα μαγεύει με τις γνώσεις του κοινό και μαθητές από το 2005.

alma libre 28Η Αναστασία Γκοτσοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Η ενασχόληση της με το Tango ξεκινά το 2003. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα όπου παρακολουθεί εντατικά μαθήματα tango και συμμετέχει σε παραστάσεις. Η αγάπη της για το tango την οδηγεί στην Αργεντινή προκειμένου να παρακολουθήσει σεμινάρια με σπουδαίους maestros όπως οι  Geraldine Rojas, Javier Rodriguez, Gabriel Misse Andrea Misse, Miguel Angel Zotto, Fabian Peralta Virginia Pandolfi, Marcela Duran, Natalia Hills, Jorge Dispari y Maria del Carmen. Το 2015 χορεύει στο Μουσείο Ακρόπολης σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Πανσέληνο του Tango Acropolis, και την ίδια χρονιά βρίσκεται finalist στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tango στο Todi της Ιταλίας. Τον Δεκέμβριο του 2016 επιλέγεται από τον Flaco Dany για να χορέψουν milonga στο πλαίσιο των σεμιναρίων του στο Tango Factory. Έχει κάνει shows σε πολλές αθηναϊκές milongas και έχει παραδώσει σεμινάρια σε Ελλάδα (Αθήνα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Κρήτη), και εξωτερικό (Μαδρίτη), έχοντας ως γνώμονα τον σεβασμό και την αφοσίωση της στο tango.

Απολαύστε τα χαρακτηριστικά βίντεο και τις εντυπωσιακές φωτοστιγμές: