502 Αστυφύλακες της 20ης εκπαιδευτικής σειράς 2016-2018, αποφοιτήσαντες από τα τρία εν λειτουργία (εκ των οκτώ συνολικά της χώρας) Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, δηλαδή του Διδυμοτείχου, της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου, εντάσσονται από σήμερα και τύποις και ουσιαστικά στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ειδικές τελετές ονομασίας τους στις τρεις πόλεις, παρέλαβαν τα πτυχία τους αλλά και τα φύλλα πορείας για την πρώτη τους υπηρεσιακή τοποθέτηση.

Από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή – όπου και η έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας – αποφοίτησαν 224 νέοι Αστυφύλακες (132 άνδρες και 92 γυναίκες), παρουσία, ως τιμωμένου προσώπου, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας βορείου Ελλάδος, Αντιστρατήγου Ανδρέα Αποστολόπουλου, ο οποίος καλωσόρισε στην “αστυνομική οικογένεια” τα νέα μέλη της.

Μετά το πέρας της παράταξης των Τμημάτων και της προσέλευσης προσκεκλημένων και επισήμων, ακολούθησε η προσέλευση του Ιερού Ευαγγελίου. Κατόπιν αφίχθη το τιμώμενο πρόσωπο που επιθεώρησε τα παρατεταγμένα Τμήματα, και τελέστηκε Δοξολογία. Ακολούθησαν, η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής και η απονομή των πτυχίων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη λήψη αναμνηστικής φωτογραφίας.

Ιστορικό και Αποστολή της Σχολής Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1984 μετά την ενοποίηση των Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων. Είναι Ανώτερη Παραγωγική Σχολή,  υπερδιετούς κύκλου σπουδών, και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει ως αποστολή της την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, αποβλέποντας στην άρτια επαγγελματική κατάρτισή τους και στην κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία τους, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και Ανακριτικοί Υπάλληλοι. Από το 1995 οι Δόκιμοι Αστυφύλακες εισάγονται στη Σχολή με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων  βάσει του Νόμου 2.226/1994. Από το 2005, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης της Σχολής, η έδρα της μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή, και σε αυτήν υπάγονται τα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, Διδυμοτείχου, Κομοτηνής, Ξάνθης, Νάουσας, Γρεβενών, Καρδίτσας, Ρεθύμνου και Σητείας (σήμερα ωστόσο λειτουργούν μόνο αυτά του Διδυμοτείχου, της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου, καθώς τα υπόλοιπα τελούν σε αναστολή λειτουργίας από το 2013).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
από την τελετή ονομασίας των 224 Αστυφυλάκων του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής