– του Βασίλη Κωνσταντινίδη.
Στο επετειακό πάρτι για τα 20 χρόνια της “Maik Productions” και τα 10 χρόνια του θεατρικού εργαστηρίου “Επί Σκηνής”, στον όμορφο χώρο του “Καφέ 8”, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου όπως και πολλοί συνάδελφοι του καλλιτεχνικού χώρου, του κινηματογράφου, του θεάτρου και του τραγουδιού.

Η βραδιά κύλησε υπέροχα με αρκετά βίντεο, ενώ στους καλεσμένους κατά το έθιμο προσφέρθηκε και τούρτα.

MPΕΣ 3 1Σαν χθες μου φαίνεται που πρωτοξεκινήσαμε δειλά το εργαστήρι πριν από δέκα χρόνια, σκεπτόμενοι για το αν ο κόσμος θα το αγκαλιάσει ή αν θα υπάρχει συμμετοχή. Μπήκαμε σε ένα μεγάλο καράβι με όμορφα ταξίδια και όμορφες στιγμές, και μέχρι τώρα πολλά από τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα. Όλα αυτά δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τον κόσμο που μας αγάπησε και μας στήριξε στην τέχνη του θεάτρου και του κινηματογράφου”, μας ανέφερε συγκινημένη η υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου “Επί Σκηνής”, ηθοποιός και σκηνοθέτις, Μυρσίνη MPΕΣ 4 1Λαντζουράκη.

“Η ομάδα “Maik Productions”, ενεργή εδώ και είκοσι χρόνια, συμπορεύεται με το θεατρικό εργαστήρι “Επί Σκηνής” δημιουργώντας πολλά πράγματα, πολιτισμό και παραγωγές, με περισσότερους από εκατό ανθρώπους, που οι περισσότεροι βρίσκονται στο πάρτι και είναι ουσιαστικά είναι κοντά ο ένας στον άλλον, φτιάχνοντας μια οικογένεια”, μας είπε ο επικεφαλής της “Mike Productions”, κινηματογραφιστής Σπύρος Νταντανίδης, που εκτιμά οτι “στα μέσα του 2019 πιστεύουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η ταινία μεγάλου μήκους που ετοιμάζουμε αρκετό καιρό και πιστεύουμε ότι ο κόσμος της Κομοτηνής θα την αγκαλιάσει”.

MPΕΣ 5Ρωτήσαμε τον ιδρυτή και παραγωγό της “Maik Productions” Μιχάλη Βαμβακά πως ξεκίνησε η συνεργασία της “Mike Productions” και του θεατρικού εργαστηρίου “Επί Σκηνής”, για να μας πει: “Το 2008 – 2009 γνωριστήκαμε μέσω μια κοινής μας φίλης η οποία ήταν για αρκετό καιρό στο θεατρικό εργαστήρι. Ξεκινήσαμε να κάνουμε τα βίντεο στα θεατρικά έργα και στις παραστάσεις. Από εκεί και πέρα συνεχίσαμε να κάνουμε

MPΕΣ6 1
Από αριστερά: Βασίλης Κωνσταντινίδης (δημοσιογράφος), Μυρσίνη Λαντζουράκη (υπεύθυνη θεατρικού εργαστηρίου “Επί Σκηνής”), Μιχάλης Βαμβακάς (ιδρυτής “Maik Productions”), Βάλση Πελτέκη (μέλος “Maik Productions”), Σπύρος Νταντανίδης (επικεφαλής “Mike Productions”).

διάφορα και πολλά πράγματα μαζί, όπως ταινίες μικρού μήκους. Αυτό ήταν “εξωπραγματικό”, ήταν πραγματικά υπέροχο“.

“Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε πριν δεκαεπτά χρόνια σε μια σχολική ταινία τότε”, θυμάται η Βάλση Πελτέκη, ενεργό μέλος της “Maik Productions”, και συνεχίζει: “Με τον καιρό συμμετείχα στην ομάδα και καθώς είχα αγάπη για το θέατρο, τυχαία από ένα φυλλάδιο βρήκα το “Επί Σκηνής” και δραστηριοποιήθηκα και εκεί. Με έκανε πραγματικά χαρούμενη. Όλη η εμπειρία μέχρι τώρα, με τα “κάτω” και τα “επάνω” της ήτανε ένα πολύτιμο μάθημα και μια όμορφη ανάμνηση από κάτι που αγαπάς. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω με ιδιαίτερη σημασία, να μην ξεχνάμε να κρατάμε το ηθικό μας ψηλά, γιατί αυτό μας κάνει πιο σωστούς επαγγελματίες, και πάνω από όλα σωστούς ανθρώπους“.