– Από την επόμενη σχολική χρονιά και κάθε Σεπτέμβριο, ο σύλλογος θα «υιοθετεί» δύο άπορους μαθητές.

Με το ανέβασμα προσεχώς του δέκατου θεατρικού του έργου, ο πολιτιστικός σύλλογος Κομοτηνής «Γυναίκα και Δημιουργία», πρόκειται να ολοκληρώσει τη σειρά των επετειακών εκδηλώσεών του για τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας του, οι οποίες ξεκίνησαν με έκθεση ζωγραφικής και συνεχίστηκαν με επισκέψεις σε μουσεία και με την πανηγυρική συνεστίαση των 250 περίπου μελών του.

Ο σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία» ιδρύθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1996 ως μετεξέλιξη της θεατρικής ομάδας γυναικών που είχε συσταθεί μέσω δημοτικών προγραμμάτων-δράσεων επί δημαρχίας Γεωργίου Παπαδριέλη και με την κ. Χρύσα Μανωλιά τότε αντιδήμαρχο πολιτισμού. Με εφαλτήριο το μεράκι των πρώτων εκείνων μελών της θεατρικού σχήματος, «γεννήθηκε» ο σύλλογος που στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς (πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές ομιλίες, περιβαλλοντικές δράσεις, κοινωνικούς αγώνες, φιλανθρωπικές ενέργειες, εκπαιδευτικές εκδρομές, κ.ά.) και καθιερώθηκε ως μια από τις πιο δημιουργικές συλλογικότητες του τόπου.

Η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.
Η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

«Ποδαρικό» στην τρίτη δεκαετία της ζωής του ο σύλλογος, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρός του κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, πρόκειται να κάνει μεταξύ άλλων και με μια υψηλής ανθρωπιστικής σημασίας ενέργεια, την οποία και θα καθιερώσει σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, από την επόμενη σχολική χρονιά, θα υιοθετεί κάθε Σεπτέμβριο δύο άπορους μαθητές, των οποίων θα καλύπτει τις ανάγκες σε σχολική ύλη, ρουχισμό, κ.ά.  

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ από τη συγκινησιακά φορτισμένη πανηγυρική συνεστίαση, όπου απονεμήθηκαν και αναμνηστικοί έπαινοι στην κ. Μανωλιά και σε γυναίκες – μέλη του συλλόγου που έχουν αφήσει ξεχωριστό αποτύπωμα στη διαδρομή του.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ από την επίσκεψη του συλλόγου στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής.