Πιστός στο ραντεβού του με την ετήσια Γιορτή του Πατέρα από ιδρύσεώς του, ο Σύλλογος Πατεράδων Ξυλαγανής διοργάνωσε για ενδέκατη συνεχή χρονιά σχετική εκδήλωση.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο εφημέριος της Ξυλαγανής, π. Χρυσόστομος Τσιναρέλης, που έπλεξε το εγκώμιο των δραστήριων μελών του συλλόγου.

Ο Πρόεδρός του συλλόγου, Ευάγγελος Μουζαλιώτης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πλούσια δράση που έχει να επιδείξει ο σύλλογος κατά τη δεκαατή λειτουργία του.

Ο Σύλλογος βράβευσε:

  • τους πρωτεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Ξυαλαγνής, Δημήτρη Κοκκινίδη και Κάρεν Χανεγιάν αντίστοιχα.
  • τη μαθήτρια της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου, Σοφία Κοτσαρίδου, για την καλύτερη έκθεση με αφορμή την επίσκεψη του σχολείου στην έκθεση ιστορικών φωτογραφιών του Δημήτρη Δουμπουλάκη που είχε φιλοξενηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Ξυλαγανής.
  • τον νεότερο πατέρα-μέλος του, Αχιλλέα Καλτσίδη.
  • τον Νίκο Χαζτάκη για την προσφορά του στον σύλλογο

Επίσης, αναμνηστικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα παιδικά χορευτικά της Ξυλαγανής και των Προσκυνητών που χόρεψαν υπό τις οδηγίες των χοροδιδασκάλων τους, Βασίλη Βασιλείου και Δημήτρη Παπαλιά αντίστοιχα.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, υπήρξε η απόδοση από τη Χορωδία του συλλόγου, του “Ύμνου στον Πατέρα”, σε στίχους και μουσική Χριστίνας Αποστολίδη και Στέφανου Δαλακλίδη, με συνοδεία στην γκάιντα του νεαρού Θανάση Δούκα – ο σύλλογος μάλιστα θα κυκλοφορήσει και Cd στα τέλη Ιουλίου με τον Ύμνο και άλλα, παραδοσιακά τραγούδια.

Η Χορωδία ερμήνευσε δύο ακόμη παραδοσιακά τραγούδια: “΄γω στα ξένα περπατούσα”, και “τ’ αυτγά δεν τ’ αλωνίζουν”.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την πίστα να παραδίδεται στο κοινό.

Ο Σύλλογος Πατεράδων Ξυλαγανής αριθμεί 350 μέλη, με τον Γιώργο Βαρδιτσιώτη να είναι το πιο “φρέσκο” μέλος του – με την ευκαιρία του ευχόμαστε να του ζήσει η θυγατέρα!

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ