Παρ’ ότι συνέπεσε με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, και παρά τις συνθήκες καύσωνα, το 3ο Φεστιβάλ Μπύρας & Μουσικής Κομοτηνής που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ) και τον Σύλλογο Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο», αφενός σημείωσε και φέτος μεγάλη επιτυχία, αφετέρου επιβεβαίωσε ότι εδραιώνεται ως θεσμός στη Θράκη αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της βόρειας Ελλάδας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν καλλιτέχνες και συγκροτήματα όλων των μουσικών ειδών, γνωστοί σε σε πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο: Ο Κώστας Μακεδόνας με τη Μαίρη Δούτση άνοιξαν την αυλαία, και ακολούθησαν οι 1000mods, οι Κακές Συνήθειες, οι The Blue Kick, οι Rivo, οι Vertigo, οι C Overdose, οι Sentinel, οι Emerald, οι Swingin’ Mice, οι Ρεμπέτες της Κομοτηνής, οι ’60s, που ξεσήκωσαν τους θαυμαστές τους και χάρισαν στο κοινό μοναδικές δροσερές μουσικές στιγμές. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έλαβαν χώρα επίσης, Capoeira Show, Hard Rock/Metal DJ Set, και επίδειξη πολεμικών τεχνών.

10«Όταν μια διοργάνωση πραγματώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κόντρα σε ποικίλες αντιξοότητες, και καταφέρνει να μαγνητίσει το ενδιαφέρον τόσων πολλών νέων ανθρώπων επί τρεις ημέρες, τότε πρόδηλα πρόκειται για έναν επιτυχημένο ανερχόμενο θεσμό», τόνισε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, προσθέτοντας: «Ως δημοτική δομή πολιτισμού καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια δημιουργίας πολιτιστικών γεγονότων, ανάδειξης νέων, ντόπιων καλλιτεχνών, ενίσχυσης του πολιτισμικού προφίλ του τόπου μας, και υποστήριξης ανάλογων ιδεών από πολίτες και συλλόγους». Καταλήγοντας, ευχαρίστησε για την κάλυψη των συναυλιών τους εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Μπύρας & Μουσικής, σημειώνοντας πως η ΔΚΕΠΠΑΚ είναι και θα είναι αρωγός της συνέχισής του.

«Το Φεστιβάλ επιμένει και αντιστέκεται στις δυσκολίες της εποχής, θέλοντας να χαρίσει μέσα από τη μουσική και την μπύρα στιγμές χαράς και ξενοιασιάς που όλοι έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Κομοτηνής και την Πρόεδρό της κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, τη Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, τους χορηγούς επικοινωνίας, αλλά και όλους τους αφανείς ήρωες και μέλη του συλλόγου μας για την ουσιαστική συνεισφορά τους», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο», Μάκης Πατρωνίδης, συμπληρώνοντας: «Περισσότερο απ’ όλους όμως ευχαριστούμε όλους του φίλους της μουσικής που για τρίτη συνεχή χρονιά μας στηρίζουν και μας κάνουν καλύτερους! Εύχομαι και του χρόνου! Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε».

VIDEOS + ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ