150 αθλητές όλων των κατηγοριών (παιδιά, γυναίκες, άνδρες, open), και τριακόσιοι περίπου συνοδοί, από την πλειονότητα των ποδηλατικών συλλόγων της βόρειας Ελλάδας, σωματεία της υπόλοιπης χώρας αλλά και από Βουλγαρία και Τουρκία, βρέθηκαν στην Κομοτηνή για τον τρίτο – τελικό αγώνα της σειράς του «1ου 3 Race MTB TUVUNU CUP» που διοργάνωσε ο «Θράκας Ιππέας» στο δάσος της Νυμφαίας.

ΘΡΑ 10Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που μαρτυρά την εδραίωση του διοργανωτή συλλόγου ως πρωταγωνιστή στα αθλητικά ποδηλατικά δρώμενα της Ελλάδος.

Για μια «μεγάλη και πρωτότυπη διοργάνωση», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΠΣΜΑΘ), Ολυμπιονίκης του 2000, κ. Κλεάνθης Μπάρκας, απονέμοντας τα εύσημα στον Πρόεδρο του «Θράκα Ιππέα» κ. Κυριάκο Γκογκότση και τους συνεργάτες του, και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες μπορούν να καθιερωθούν συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του ποδηλατικού κόσμου της χώρας.

Για μια «αξιόλογη προσπάθεια» μίλησε και ο Γραμματέας της ΕΠΣΜΑΘ κ. Συμεών Ιορδανίδης, εξαίροντας τη δράση του «Θράκα Ιππέα» και του Προέδρου κ. Κ. Γκογκότση, και εκτιμώντας πως «θα αφήσει εποχή στην ποδηλασία», στο πλαίσιο και του στόχου της Ένωσης να διαδώσει το ποδήλατο στις μικρές ηλικίες.

Σκοπός του «Θράκα Ιππέα» είναι η θεσμοθέτηση των αγώνων, που για πρώτη φορά έφεραν την αθλητική ορεινή ποδηλασία στην Κομοτηνή, υπογράμμισε ο κ. Γκογκότσης, ευελπιστώντας στη συνέχιση της σύμπραξης με τον Χορηγό της διοργάνωσης το «Τσάι TUVUNU» που παράγεται στην Κομοτηνή και εξάγεται σε δεκάδες χώρες.

Συνολικά στους τρεις αγώνες της διοργάνωσης, επισκέφθηκαν την περιοχή περισσότεροι από 500 αθλητές και 1.200 συνοδοί.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ