Μιλώντας στην κατάμεστη από στελέχη και φίλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αίθουσα του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με την οποία ξεκίνησε πανελλαδική περιοδεία, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά έδωσε το στίγμα της δημοκρατικής παράταξης ενόψει του διαμορφούμενου πολιτικού σκηνικού.

Απέναντι στον «λαϊκισμό και κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ», και στον «μεταρρυθμιστικό νεολαϊκισμό της ΝΔ», αντιπαρέταξε το τρίπτυχο «των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, της αναδιάρθρωσης του χρέους και των νέων στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα», σημειώνοντας εμφατικά: «Εμείς μπορούμε να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του κράτους, της αγοράς και της κοινωνίας, σε μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία».

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι ξεκίνησε από τη Θράκη την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα στήριζε εμπράκτως τις αναπτυξιακές προσπάθειες της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Γκαράνης, περιέγραψε το υφεσιακό τοπίο των χρόνων της κρίσης στην περιοχή, και κατέθεσε την αποφασιστικότητα των τοπικών στελεχών, μελών και οπαδών της παράταξης, να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της ηγεσία της για την επιστροφή του τόπου σε αναπτυξιακό βηματισμό.

Την ομιλία της κ. Φ. Γεννηματά, παρακολούθησε και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αχμέτ Ιλχάν, στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού για τη διεύρυνση του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ